To nye direktører til Næstved Kommune 

Det bliver to erfarne og kommunalt ambitiøse direktører, der pr 1. august indretter sig i de snart ledige direktørkontorer på Rådhuset i Næstved. Velkommen til Hanne Dollerup og Jakob Bigum Lundberg.

Et enigt ansættelsesudvalg har peget på, at nuværende direktør i Kalundborg Kommune Hanne Dollerup skal afløse Per B. Christensen, mens nuværende direktør i Stevns Kommune Jakob Bigum Lundberg afløser Bruno Lind.

– Jeg er rigtig glad for at kunne byde Hanne Dollerup og Jakob Bigum Lundberg velkommen i Næstved Kommune. Under ansættelsessamtalerne var det tydeligt, at de to ikke blot har høje personlige ambitioner, men også er meget ambitiøse i forhold til Næstved Kommune. De har begge fokus på, at vi skal være endnu bedre til at skabe sammenhæng mellem vores mange forskellige kommunale indsatser, så borgerne oplever en god kernevelfærd, udtaler borgmester Carsten Rasmussen

De to afgående direktører Per B. Christensen og Bruno Lind har valgt at takke af sidst i juni og kaster sig herefter over to aktive seniorkarrierer.

Hanne Dollerup
Hanne Dollerup får ansvar for Næstved Kommunes dagtilbud, skole, kultur, borgerservice, samt børn og unge. Det er områder, som hun allerede kender godt qua sine tidligere ansættelser, hvor hun har bestridt en lang række poster inden for velfærdsområdet som bl.a. børne- og ungechef i Hundested Kommune, familiechef i Halsnæs og i de sidste syv år med forskellige poster i Kalundborg Kommune senest på børne- og ungeområdet samt ældre- og sundhedsområdet. Inden da var hun også direktør for kulturområdet og borgerservice.
Nu går turen til Næstved og det ser Hanne Dollerup frem til:

– Jeg kan godt lide, at Næstved Kommune gerne vil noget; at der er høje ambitioner og forventninger omkring læringsbegrebet, og at alle aldre er tænkt ind i det. Jeg glæder mig til at arbejde i en kommune, der har som ambition, at den gerne vil mærkes og vil mærke borgerne. For mig at se betyder det, vi skal skabe udvikling ikke bare for borgerne men med borgerne.

Og det er ret tydeligt at Hanne Dollerup vil være med til at skabe noget: Der er lige så meget glød i stemmen, som i det røde hår. Og genkender man hende ikke på det, så kig på skoene. Er de i en fantasifuld farve eller form, ja så må det være Næstveds kommende direktør Hanne Dollerup. Hanne bor i Hillerød med mand og to børn, er 50 år og oprindeligt uddannet Cand. scient. pol.

Jakob Bigum Lundberg
Jakob Bigum Lundberg får ansvar for Næstved Kommunes sundhed, ældre, handicap, psykiatri og arbejdsmarked. Det er også områder han kender godt, da han siden 2010 har været direktør i Stevns Kommune for social og sundhed, beskæftigelse samt børn og unge. Inden da har han haft forskellige chefstillinger i Greve Komme og arbejdet for KL, bl.a. som daglig leder af deres kontor i Bruxelles – og det var faktisk allerede her, at han første gang fik øjnene op for Næstved og kommunens kvaliteter.

– Det er tydeligt at Næstved er drivkraft for hele Region Sjælland, og den udvikling glæder jeg mig til at være med til at fortsætte. Jeg er meget optaget af, at vi sikrer os at de indsatser, vi laver på kryds og tværs har den ønskede effekt. Oplever borgerne det, der er intentionen? Gør vi den forskel, som vi har sat os for? Og hvordan inddrager vi og forventningsafstemmer vi til gavn for alle, fortæller Jakob Bigum Lundberg.

Selv om Jakob Bigum Lundberg har været vidt omkring, er han dog tydeligt rundet af sine nordjyske rødder. Han er lun og han er sindig, holder af god mad og hygge og går ikke gerne ned på det helt rigtige køkkenudstyr. Ligesom Hanne Dollerup er han uddannet Cand.scient.pol. Han bor i Greve med kone og et sæt tvillinger.

Begge direktører tiltræder 1. august og det bliver startskuddet for arbejdet i en ny direktion.
Kommunaldirektør Rie Perry er nemlig også tiltrådt for knapt to måneder siden.

– Det har været et stort privilegium at være med til at sætte det nye direktørhold for Næstved Kommune. Vi har lagt vægt på, at de nye direktører er fagligt stærke, erfarne og har et godt netværk. Samtidig har vi sikret os, at de ikke blot er specialister på hver deres områder. Vi har valgt nogle holdspillere, der sætter pris på at udfordre og blive udfordret. Jeg er overbevist om, at vi med Hanne Dollerup, Jakob Bigum Lundberg og nuværende direktør Svend Koefoed-Hansen har sat en stærk direktion, afslutter kommunaldirektør Rie Perry