Næstved Maskefestival blåstemplet af EU

Næstved Internationale Maskefestival er udnævnt af EU til at være en særlig unik og interessant festival med et stort potentiale. Det er European Festivals Association, som står for blåstemplingen.

Dermed er International Maskefestival Næstved kommet i fornemt selskab med en lang række af store anerkendte europæiske festivaler – blandt andre Waves-festivalen i Vordingborg og Passage i Helsingør/Helsingborg.
– Vi er meget stolte og glade for at komme i så godt et selskab. Vi er jo ganske nye på festival-området, så derfor er det ekstra stort for os, siger festivalleder Helge Jørgensen. Vi har nu ekstra meget at leve op til for at gøre denne maskefestival til en bæredygtig begivenhed i Næstved kommune.
– Det der gør denne festival til noget særligt er blandingen af topprofessionelt masketeater på gader og scener, samt en stor medvirken af alle borgere som har lyst til at være med til at skabe en spektakulær festival. Og så er det den eneste af slagsen i Danmark.

Festivalen der arrangeres i tæt samarbejde med Grønnegades Kaserne Kulturcenter, er bygget op omkring to maskeparader, hvor børn og voksne i alle aldre er med. Byens skoler og en række andre institutioner er involveret gennem en række workshops i Grønnegades Kaserne Kulturcenters fine gamle ridehus.

Internationalt håndværk og shows
Dette ridehus er også i måneden op til selve maskefestivalen rammen om en række workshops, hvor kunstnere fra USA, Puerto Rico og England lærer fra sig. Disse kunstnere har alle en årelang erfaring i denne type arbejde.
– Vi har også været på indkøb i det kulturelle supermarked og blandt andet købt forestillinger fra Italien, Frankrig, Rusland, England, Tyskland og Danmark, fortæller Helge Jørgensen videre.
– Vi laver denne festival, fordi vi gerne vil vise maskekunstens skønhed og styrke i al dens mangfoldighed. Menneskets brug af masker er urgammel og rundt omkring i verden er flere tusind år gamle masketraditioner stadig spillevende.
IMAGE

Den officielle EU-udnævnelse finder sted i Wiesbaden torsdag den 4.maj.

Næstved Internationale Maskefestival finder sted i dagene fra den 15. til 16. september 2017.

Læs mere på:
www.maskefestival.dk
www.facebook.com/maskefestival
www.instagram.com/maskefestival

Læs mere om den europæiske festivalorganisation her:
www.efa-aef.eu/en/home