Sidste skoledag – frivillige, forældre, foreninger og godt samarbejde sikrer succes

Når 9. og 10 klasserne fra hele Næstved Kommune holder sidste skoledag, den 24. maj på Dyrskuepladsen, er der massiv opbakning fra frivillige, forældre, foreninger og mange flere.

I mere end 13 år har privat- og folkeskoler holdt sidste skoledag på Dyrskuepladsen ved Vordingborgvej/Grønlandsvej. I år gentager man succesen og glæder sig over den brede opbakning.

Der er især god tilslutning fra forældre, som i løbet af hele eftermiddagen er til stede på pladsen. Forældrene er inddelt i hold, der to timer ad gangen samler affald og er omsorgspersoner for de cirka 1.000 festende elever. Ligeledes er Natteravnene til stede, som de plejer, både på pladsen og villavejene omkring Dyrskuepladsen. Der er professionelle vagter, der sikrer god ro og orden, og som sikrer, at det kun er elever med gyldigt armbånd, der har adgang til festpladsen.

Fra arrangementskomiteens side er det glædeligt, at så mange forældre har lyst – og giver sig tid – til at bakke op om sidste skoledag.

– Det er også dejligt at konstatere, at Midt og Sydsjællands Brand & Redning så, Natteravnene, UngeNetværket og politiet prioriterer en tryg afvikling af dagen højt ved deres tilstedeværelse. Og så er vi naturligvis glade for, at Arkil a/s har sponseret opsætning af den nødvendige afspærring af området, lyder det fra Bjørn Mazur Andersen, som er SSP-konsulent i Næstved Kommune.

Pudekamp, DJ og pølser
Konceptet for dagen bliver det samme, som det – med stor succes – har været i over 13 år.

Ca. kl. 12.00 åbner Dyrskuepladsen for afgangselever med adgangstegn, og åbner festen officielt, og musikken går i gang. Adgangstegnene bliver udleveret til eleverne om formiddagen på de enkelte skoler. Ud over musikanlæg og DJ er der arrangeret forskellige aktiviteter på pladsen, som firmaet “Break the Limit” står for. Det er alt fra den årlige tovtrækningskonkurrence skolerne imellem, til pudekampe, sumobrydning i store sumodragter, volleyball og flere andre ting. Alt sammen for at sikre, at sidste skoledag bliver en festdag.

Når sulten melder sig hos de unge, kan de i løbet af eftermiddagen købe sodavand, toast samt hapsdogs i FC-77’s klubhus. I lighed med andre år lægger FC-77 hus og køkken til for på denne måde at sikre de unge lidt fast føde i løbet af dagen.

Festen og musikken slutter kl. 17.30, hvorefter alle forlader pladsen, og de mange unge fortsætter om aftenen til forældreorganiserede sammenkomster rundt omkring i hjemmene.