EFTERLYSNING! Har du set japansk pileurt i Næstved?

Den japanske kunstner Koichi Watanabe efterlyser billeder af japansk pileurt i Næstved Kommune. Billederne skal bruges til en installation på udstillingen “Planter i bevægelse”, der åbner på kunsthallen Rønnebæksholm d. 1. juli 2017.

Kunstneren og fotografen Koichi Watanabe har i en længere periode researchet og dokumenteret planten japansk pileurt, hvilket er blevet til en række smukke billeder fra blandt andet Leiden, New York, London og Nagasaki. Til den kommende udstilling “Planter i bevægelse” på kunsthallen Rønnebæksholm, ønsker Koichi Watanabe at vise planten i danske omgivelser. Derfor beder han borgere i Næstved om at dele billeder af planten i lokalområdet og deres historier om planten – han vil nemlig gerne vide, hvilken betydning planten har her i Næstved kommune. Billederne vil indgå i udstillingen på Rønnebæksholm.

I projektet Moving Plants har den japanske kunstner og fotograf Koichi Watanabe fulgt i sporene af den japanske pileurt – på latin fallopia japonica – fra dens oprindelse i Japan og til dens udbredelse i resten af verden. Den japanske pileurt er en stor, kraftfuld plante, der blev bragt til Europa af den tyske fysiker Philipp Franz von Siebold i midten af 1800-tallet. På grund af plantens fine udseende med hjerteformede blade, blev planten brugt som prydplante i haver over hele Europa. Men den dengang lille, fine plante blev ikke ved med at være lille, for i de nye omgivelser voksede den sig stor og har et rodnet, der er næsten umuligt at komme af med. Den er derfor i dag frygtet af de fleste haveejere, og den er på listen over invasive arter i blandt andet Danmark, da den truer den oprindelige natur – og kan ødelægge fundamentet i et hus.

Sådan hjælper du:
1 Tag et billede af japansk pileurt – billeder taget med smartphone er velkomne.
2 Skriv, hvor billedet er taget henne, eller find lokationen med Google maps.
3 Skriv kort, om du kendte til denne plante i forvejen, og om du eventuelt har nogle historier med planten.

Det hele sendes til udstillingsinspektør på Rønnebæksholm, Anna Vestergaard Jørgensen: avjoe@naestved.dk. Du kan også lægge et billede op på Instagram eller Facebook og bruge hashtagget #MovingPlantsDK. Det skal ske senest d. 25. juni 2016.

Som tak for at være med i projektet får du to fribilletter til udstillingen “Planter i bevægelse”, der åbner på Rønnebæksholm d. 1. juli 2017.