Forfatter fra Talentskolen har kæmpesucces

I januar debuterede Tine Høeg, tidligere elev på Talentskolens forfatterlinje, med romanen “Nye rejsende” på forlaget Rosinante. Bogen har allerede fået stor succes.

“Nye rejsende” handler om en ung kvinde, der får job som gymnasielærer, og som har store problemer med at finde fodfæste som voksen. Det bliver ikke nemmere af, at hun indleder et forhold til en gift mand med et barn.

Bogen er allerede nu trykt i 2. oplag, og den har fået en regn af flotte ord med sig, samt både fire- og femstjernede anmeldelser i dagbladene. “En stemmeføring så sikker og en stil så stram, at man kun kan glæde sig til mere,” skrev Politikens anmelder blandt andet, og Weekendavisen kaldte bogen for ”alle tiders sorgmuntre debut” og at: ”Tine Høegs sjove, neurotiske debut vækker alle klicheer om dansklærerinden lykkeligt til live: endnu mere hæmmet og endnu mere hæmningsløs, end vi kunne drømme om.”

– Det føles dejligt og overvældende lige nu. En stor forløsning, at bogen har sluppet mig og findes i verden. Det er selvfølgelig rart med gode anmeldelser, men det bedste er de mails og beskeder, som jeg får fra folk, der har læst bogen, og som har fået noget ud af den. Det er jo det, jeg gerne vil med min skrivning – dele ud og række ud. Give noget tilbage til den fællespulje af drømme, tanker og erfaringer om det at være menneske, som jeg selv tager fra, hver gang jeg læser en bog, der rammer mig, lyder det fra Tine Høeg.

Mød Tine Høeg i Næstved
Tine Høeg underviser selv på gymnasiet i dansk og kreativ skrivning, og hun har skrevet bogen parallelt med sit job. Hun er gået ned i tid, og jobbet er på lavt blus lige nu, fordi der sker så meget med bogen. Hun har været til oplæsninger og arrangementer rundt omkring i landet, blandt andet på LITT TALK-festivalen på Vallekilde Højskole, til bogsigneringer og på biblioteker. I næste måned venter bl.a. besøg i Politikens Boghal under festivalen Kbh Læser.

Den 27. april kommer hun til Næstved Bibliotek sammen med en anden tidligere elev fra Talentskolen, Signe Maxen, der debuterer med bogen “Sort galde” på forlaget Samleren til maj. Her kan man få smagsprøver fra begge bøger.

Tine vil derudover fortælle om sin skriveproces, om hvordan hendes egne oplevelser som ny gymnasielærer er blevet brugt som inspiration og om ”vaklende voksenliv” som tema. Og om det at hendes bog har en atypisk form og ingen genrebetegnelse.

– Jeg synes, det er rart at bryde folks forventninger til, hvordan en fortælling på skrift skal opføre sig. Jeg vil gerne vise, at en fængende historie kan have andre former end den klassiske roman, fortæller Tine Høeg. Det vil hun ligeledes fortælle mere om den 27. april.

Talentskolens betydning
Om Talentskolen:
– At gå på Talentskolen har haft stor betydning for mig og min skrivning. Selvfølgelig fordi jeg helt konkret er blevet dygtigere og skarpere af at skulle forholde mig til både andres og mine egne tekster, og fordi Mads Eslund er en fremragende læser og lærer. Men det, der har haft størst betydning, er det at være med i et fællesskab omkring skriften. At være et sted, hvor skriften bliver taget alvorligt. At møde andre mennesker, for hvem det at skrive også er omdrejningspunktet. Det er inspirerende og vigtigt for mig at indgå i de fællesskaber. Også som kontrast til den ensomhed, forfatterlivet rummer, lyder det afslutningsvis fra den succefulde forfatter.

Foto: Lærke Posselt