PÅSKEMARKED I SCT. JØRGENS PARK MED TOMBOLA OG LOPPER

Nu bliver det endelig forår og påskeferie – og det fejrer de lokale Næstved-frivillige i SOS Børnebyerne med salg af påsketing og loppemarked i Sct. Jørgens Parks butikscenter fredag 7. april klokken 10-16.

’Man bliver da helt glad indeni ved tanken om forår og påske’, siger Inge Nielsen som er formand for SOS Børnebyernes lokale Næstved-gruppe, ’og igen i år holder SOS Børnebyerne påskemarked i Sct. Jørgens Park. Du kan trække et nummer i vores tombola, hvor der er GODE chancer for at vinde præmier – og du kan købe en blomst eller lidt påskepynt med hjem til stuen. Vi samler penge ind til forældreløse børn i de børnebyer, som SOS Børnebyerne har bygget i 134 lande.’

I øjeblikket samler SOS-gruppen ind til børnebyer i Laos og Cambodja, hvor en stor del af befolkningen er fattig og har svært ved at tage sig af deres børn. SOS Børnebyerne giver børnene mulighed for at vokse op blandt andre børn i en SOS Børneby, så børnene oplever at få en ny familie, selvom de har mistet deres egne forældre. Børnene vokser op i en familie bestående af op til 10 søskende i alle aldre, hvor en kærlig mor tager sig af børnenes opdragelse – fuldstændig som i en almindelig familie.

’Vi glæder os altid til at holde marked i Sct. Jørgens Park, hvor de handlende og kunderne tager så godt i mod os’, siger Inge Nielsen.

En glad dreng fra SOS Børnebyen i Battambang, Cambodja

SOS Børnebyernes løsning har gennem mere end 60 år været at give forældreløse og udsatte børn et kærligt hjem og en familie i en SOS-børneby.

Et kærligt hjem i en børneby
Alle børn har brug for tryghed. For forældreløse og udsatte børn, der har mistet alt, eller har oplevet ting, som ingen børn bør opleve, er behovet for en tryg barndom enormt. Derfor giver SOS Børnebyerne forældreløse og udsatte børn en ny familie og en tryg barndom i SOS-børnebyer verden over.

SOS-mor genskaber barnets tillid
Alle små børn har brug for en fast voksen, der hver dag giver dem omsorg og kærlighed. I en SOS-børneby er den voksne SOS-moren – eller i nogle tilfælde

SOS-forældrene.
Der er mere end 5.000 SOS-mødre rundt om i verden, og de ved præcis, hvordan de får udsatte børn til igen at have tillid til andre mennesker – og til verden. SOS-mødre får en særlig uddannelse, hvor de får indsigt i børnepsykologi, barnets udviklingsprocesser, ernæring, styrkelse af selvværd og anerkendende opdragelse.

En gang mor altid mor
Ofte er SOS-moren den eneste mor, barnet kan huske. Den relation barnet bygger til hende, bevarer barnet typisk resten af sit liv.
Det er hende, barnet som voksen præsenterer sine egne børn for. Og som i enhver anden familie, er det SOS-moren, det voksne barn besøger, når det har brug for at tale med nogen, der forstår dets inderste.

Biologiske søskende bliver sammen
Ligesom en moderne dansk familie kan bestå af dine, mine og vores børn, er også SOS-familien sammensat. En SOS-familie har en SOS-mor, børn med biologiske søskende, og børn, som ingen søskende har. De har alle en forhistorie og kan støtte hinanden.
SOS Børnebyerne arbejder også for at sikre, at børnene opnår og bevarer kontakt til eventuel biologisk familie. På den måde kan børnene bevare deres identitet og fortællingen om, hvor de kommer fra. Det betyder meget for barnets selvforståelse, også selv om barnet har fået en ny familie i SOS-børnebyen.

SOS Børnebyerne arbejder i 134 lande for at støtte familier og hjælpe udsatte børn, så de kan vokse op i et kærligt hjem. I en SOS-børneby får forældreløse og udsatte børn en SOS-familie, hvor den voksne omsorgspersons kærlighed er omdrejningspunktet. Der er i dag 40.000 danske fadderskaber i SOS Børnebyerne. Det koster 225 kr. om måneden at være fadder for et barn. Læs mere på www.sosbørnebyerne.dk