Frivillige kræfter søges til Mors dag

Har du et par timer tilovers på Mors dag 14. maj? Frivillige i SOS Børnebyernes Næstved-gruppe samler ind i Næstved for at give forældreløse og udsatte børn et nyt og kærligt hjem. Men de efterlyser endnu flere indsamlere på dagen.

På Mors dag søndag den 14. maj går SOS Børnebyernes Næstved-gruppes medlemmer på gaden for at samle ind til at kunne give flere børn et kærligt hjem og en tryg opvækst i SOS Børnebyerne.
Men i Næstved er der stadig brug for flere indsamlere, og det får nu gruppens formand, Inge Nielsen, til at opfordre alle i Næstved til at melde sig som indsamler på dagen:
”Vi har virkelig brug for indsamlere i Næstved. Og det er helt enkelt at samle ind. Man får tilsendt en indsamlingsbøsse og ringer på dørene i de lejligheder og huse, som ligger på den rute i Næstved, som man selv vælger på www.sosindsamling.dk . Ingen børn skal vokse op alene, så vi har brug for indsamlede midler til at give de forældreløse børn et trygt sted at vokse op. Så hvis du virkelig vil gøre en forskel for de udsatte børn, så meld dig som indsamler allerede i dag,” siger Inge Nielsen.

Giv en mor på Mors dag
På verdensplan lever mange børn uden forældre, der passer på dem. Men alle børn har brug for nogen, der tager sig af dem, så de kan vokse op i trygge rammer, komme i skole og beholde familie og venner. Derfor er det vigtigt, at så mange som muligt giver et nap med, mener Inge Nielsen.
Sidste år samlede frivillige indsamlere i Danmark hele 5,1 millioner kroner ind til at sikre trygge hjem med kærlige forældre til børn over hele verden. Interesserede kan melde sig som indsamlere på http://www.sosindsamling.dk, hvor man selv kan vælge sin rute.

SOS-søskende i SOS-Børneby i Cambodja. Foto: Jens Honoré

Fakta
Derfor skal du samle ind
• På verdensplan lever 24 millioner børn uden forældreomsorg
• Børn, der mister deres forældre, er ekstra udsatte for vold, misbrug og børnearbejde
• 78.000 forældreløse og udsatte børn vokser i dag op i en børneby
• Sidste år samlede SOS Børnebyerne 5,1 million kroner ind til at give børn en tryg og kærlig opvækst.

Så nemt er det
Du kan tilmelde dig på www.sosindsamling.dk eller på telefon 3373 0233
• Du kan vælge en rute tæt på dit hjem, og du får indsamlingsbøtten sendt med posten.
• Det tager cirka 2-3 timer at samle ind, og en indsamler bidrager typisk med omkring 1000 kr.

Om SOS Børnebyerne
• Støttes af flere end 40.000 danskere og godt 2.000 frivillige landet over
• Arbejder i 134 lande
• Mere end 60 års erfaring med hjælp til udsatte og forældreløse børn

Kontakt
For yderligere oplysninger eller flere billeder kontakt Susanne Teilmann, presseansvarlig i SOS Børnebyernes lokalgruppe Næstved, mobil 22 70 14 70, e-mail susanne@teilmann.net.

SOS Børnebyerne arbejder i 134 lande for at støtte familier og hjælpe udsatte børn, så de kan vokse op i et kærligt hjem. I en SOS-børneby får forældreløse og udsatte børn en SOS-familie, hvor den voksne omsorgspersons kærlighed er omdrejningspunktet. Der er i dag 40.000 danske fadderskaber i SOS Børnebyerne. Det koster 225 kr. om måneden at være fadder for et barn. Læs mere på www.sosbørnebyerne.dk