Børn hjælper børn

Afd. Rønnebæk, Kobberbakkeskolen, har i uge 14 haft om genbrug. I den forbindelse var Red Barnet Genbrugsbutik Næstved inviteret på besøg i Børnehaveklassen for at fortælle om, hvordan en genbrugsbutik også kan gøre en forskel.

Dagen forinden havde børnene været i Yderzonen hos Affaldplus, så de havde lært en masse om affald og genbrug.

Christine Hald, som er frivillig daglig leder hos Red Barnet Genbrug Næstved, var meget imponeret over, hvor meget børnene vidste om genbrug. De sang også en flot sang om skrald, hvordan man skal glæde og hjælpe sin skraldemand, ved at have sorteret sit affald.

Børnene var godt med, da Christine fortalte om genbrugsbutikken, hvad den kan og hvad den gør. De syntes det er en rigtig god ide, at andre kan få glæde af legetøj, tøj og udstyr. Og ikke mindst, at de penge som butikken tjener, hjælper børn i Næstved, Danmark og i verden.

Christine havde forinden skrevet hjem til alle børnene, at hvis de havde et stykke legetøj derhjemme, som de ikke legede med mere, måtte de gerne tage det med i skole. Børnene fik lov til at prismærke deres medbragte donation, sammen med Christine, fandt de en god pris – det var en succes!

De syntes det var sjovt at ‘lave frivilligt arbejde’.

Børnenes flotte donation, er nu særligt fremhævet i genbrugsbutikken, Ringstedgade 19a, 4700.