Neighbours & Friends: Akustisk Forår 2017 i Ny Ridehus den 22. marts

Efter en kort vinterpause melder det populære danske underholdningsorkester Neighbours & Friends sig atter koncertklar. Denne gang tæller koncertprogrammet en miniturné med i alt seks koncerter fordelt rundt i Danmark; Frederiksværk, Næstved, Frederikshavn, Holstebro, Horsens og Grindsted. Koncertrækken, der finder sted i uge 12 – fra den 21. til den 26. marts, har fået navnet Akustisk Forår 2017. Og med den samler Neighbours & Friends sig musikalsk om sange, der spejler de dage, hvor vinter bliver til vår, mørke til lys og forår til sommer. Og de har sat sig ned til lejligheden.
Når Neighbours & Friends indtager scenerne fra Gjethuset i Frederiksværk til Horsens Ny Teater, er de elektriske guitarer udskiftet med akustiske, de store trommer erstattet af små og lyden er mærkbart anderledes. Udtrykket vil derfor være forandret for de fleste, men sangene absolut genkendelige. Som altid er publikum med og i fokus, for når Neighbours & Friends går akustisk, sætter de sig ikke blot ned, men rykker sammen på en anden måde og dermed i virkeligheden tættere på publikum.


”Det bliver stemningsfyldt, hyggeligt og sjovt og med musikken og publikum i centrum,” lover Helge Engelbrecht, der er én af de to stiftere af bandet.
Som et andet fodboldhold har Neighbours & Friends 11 mand (9 mænd og 2 kvinder) på scenen under Akustisk Forår 2017 og de stiller som altid i stærkeste holdopstilling. En lille krølle på halen denne gang er dog det midlertidige lån af en spiller udefra, nemlig percussionisten Rune Harder Olesen, der på den aktuelle forårsturné afløser orkesterets faste trommeslager Dennis P.

Masser af koncertaktivitet og spilleglæde både i og udenfor haven

I efteråret 2016 var Neighbours & Friends på en omfattende Danmarksturné, hvor de spillede i 16 forskellige byer og i 16 forskellige koncerthuse på under én måned. Turnéen var en stor succes. Så selvom orkesteret gennem otte sæsoner i den grad har etableret deres egen hjemmebane i Mariehaven i Ansager, med flere end 50.000 publikummer til Sommersang i Mariehaven, er der ingen tvivl om, at orkesteret også befinder sig yderst godt i koncerthuse udenfor haven. Men det ene udelukker jo heldigvis ikke det andet.
”Der er noget meget særligt og ærefuldt over at få mulighed for at spille på landets fineste scener, vist er der det. Samtidig er vi dog også meget stolte af og taknemmelige for, at vores scene i Mariehaven er blevet så populær. Og den have skal selvfølgelig også passes, som alle haver skal. Og vi er meget bevidste om det ansvar, der følger med ved at have skabt en succes på landet, et pænt stykke fra alfarvej,” beretter Helge, der sammen med de resterende ti bandmedlemmer glæder sig til et travlt og spændende forår med ikke mindst Akustisk Forår 2017 i marts og sæsonåbningen af Mariehaven den 14. maj på programmet.