Kina: Ven eller fjende?

Torsdag d. 16. marts 2017 kl. 19.00.

Foredraget er gratis og alle er velkomne!

Volvo er blevet opkøbt, ligeså er Saab og B&O er stærkt på vej. Står der Huawei på din mobiltelefon eller Lenovo på din bærbare? Der er god sandsynlighed for det, for de kinesiske rigmænd og store koncerner står i kø for at erobre verdensmarkedet.

Kinas militær opruster og gør krav på bittesmå øer ude i havet 1000 km væk fra fastlandet, og ingen tør gøre noget. Kina gør krav på indflydelse på Nordpolen, selv om landet slet ikke er i nærheden. Kina vil bygge højhastighedsbane over Sibirien til USA’s vestkyst og er med massive investeringer ved at åbne en ny silkevej, der går helt til Afrika.

Drømmer Kinas præsident Xi Jinping om at true USA’s position som eneste supermagt? Er han en ny formand Mao, og ender vi med en kold krig? Er Kina ven eller fjende?

Kom og bliv klogere. Foredragsholder Simon Gjerø er til dagligt underviser på Næstved Gymnasium og HF i faget Kinesisk.

Find Næstved Gymnasium og HF på Facebook