Så er der IGEN Cabaret i Fensmark

Søndag 26. februar kl. 13 underholder sanggruppen UNODERNE med cabaret i Folkemusikhuset i Fensmark til fordel for SOS Børnebyerne.
Den populære sanggruppe UNODERNE vender tilbage til Fensmark og holder cabaret. Gruppen består af Lone, Annette og Annelise, og det er 3. år i træk, at de underholder sammen med pianisten Ejvind. Gruppen optræder naturligvis gratis for at samle penge ind til SOS Børnebyerne til fordel for de forældreløse og udsatte børn i Laos og Cambodja. SOS Børnebyernes Næstved lokalgruppe står for arrangementet – lokalgruppen består af 19 engagerede frivillige fra Næstved-lokalområdet.

Cabaret’en bliver holdt i Folkecaféen i Folkemusikhuset på Holmegaardsvej 56 i Fensmark, og dørene en halv time før cabaret’en starter. Billetten koster 75 kr. og kan købes ved indgangen – men vil man være helt sikker på at få plads, kan man sikre sig billet i SUPERBRUGSEN i Fensmark eller ved at sende en mail til annelise.langhorn@gmail.com eller på 21124066. UNODERNEs 2 forrige cabaret’er i Næstved var udsolgt, så det er en god idé at sikre sig billet i forvejen.

Unodernes besøg i Folkemusikhuset i 2016

Eftermiddagen byder på et festligt show med flere indlagte fællessange, og der vil være amerikansk lotteri og lykkehjul med mange præmier. I pausen kan publikum købe hjemmebagte kager samt kaffe/te, så det er en god idé at have lommen fuld af kontanter. Hele overskuddet går ubeskåret til det gode formål med at hjælpe udsatte børn i Laos og Cambodja.

En historie fra SOS-børnebyen i Xiengkhouang i Laos

SOS-mor Khamdy smiler altid stolt, når hun taler om 6-årige Naline, der har boet hos hende siden 2013:

”Naline er en rigtig humørspreder. Hun smiler altid, når hun taler med folk. Hun elsker at synge og lege og har let ved at springe ind i en leg sammen med de andre børn.”

Den smilende pige faldt hurtigt til i børnebyen godt hjulpet på vej af hendes vindende væsen og gode humoristiske sans.
Hun er heller ikke den, der brokker sig over de huslige pligter i dagligdagen. Efter skole hjælper hun sine SOS-brødre og søstre med rengøring, borddækning, opvask og vanding af køkkenhaven. Når der er styr på de huslige pligter, sætter hun sig ned med sine lektier eller tegner en tegning. Også i skolen klarer hun sig godt. Hun går i 1. klasse, følger med i timerne og lytter optaget til, hvad der bliver sagt oppe ved tavlen. ”Naline klarer sig ganske godt i de månedlige tests,” siger hendes klasselærer.

NALINE I SOS BØRNEBYERNES SKOLE I XIENGKHOUANG

Det var ekstrem fattigdom, der bragte Naline til børnebyen. Hendes familie havde ikke råd til sørge ordentligt for den lille pige, og derfor flyttede hun ind til SOS-mor Khamdy. Hendes slægtninge besøger hende med jævne mellemrum i børnebyen, og de følger med i hendes positive udvikling.
Nalines yndlingshøjtid er nytår, der i Laos finder sted i april. Ifølge SOS-mor Khamdy er der en særlig grund til at lige netop nytår står som noget helt specielt for Naline. Sidste år fik hun nemlig en stor bamse i nytårsgave af sine SOS-mor.

NALINE I SOS BØRNEBYERNES SKOLE I XIENGKHOUANG

SOS-socialcentret i Xiengkhouang
Laos er et ekstremt fattigt land, og mange forældre har svært ved at skaffe tilstrækkelig mad til deres børn. Det betyder blandt andet, at mange børn er underernærede og dermed i risiko for at blive syge, fordi de får for lidt og for ensidig kost.

SOS-socialcentret i Xienkhouang forsøger at gøre noget ved problemet ved at støtte fattige familier. Gennem et ernæringsprogram kommer stærkt underernærede børn i behandling, mens forældrene får vejledning i kost og pleje samt økonomisk hjælp i et år. Et andet af socialcenterets initiativer er at oprette et SOS-køkken, hvor børn fra fattige familier kan komme og få et solidt måltid mad om dagen.

SOS Børnebyerne arbejder i 134 lande for at støtte familier og hjælpe udsatte børn, så de kan vokse op i et kærligt hjem. I en SOS-børneby får forældreløse og udsatte børn en SOS-familie, hvor den voksne omsorgspersons kærlighed er omdrejningspunktet. Der er i dag 40.000 danske fadderskaber i SOS Børnebyerne. Det koster 225 kr. om måneden at være fadder for et barn. Læs mere på www.sosbørnebyerne.dk

 

Del på sociale medier