Sensommerkoncert på Rønnebæksholm den 23. august kl. 19.30

Oplev portugisisk temperament og nordisk længsel når Fado Nórdico spiller sensommerkoncert.

Rønnebæksholm inviterer tirsdag d. 23 august til koncert med den særlige portugisiske fado-sang i nordiske fortolkninger. Akkompagneret af violin, guitar og piano fremfører Fado Nórdico den traditionsfulde fado-sang, man mener stammer helt tilbage fra 1820’ernes Portugal og som er på UNESCO’s verdensarvsliste

Fado Nórdico består af tre danske musikere med vidt forskellige baggrunde.

d2915d_10177441_10152194157104773_4998815385366451284_n-2[1]

Den danske sangerinde og sangskriver Monica Jakobsen, som er initiativtager til dette musikalske møde, har boet i det nordlige Portugal og her tilegnet sig den karakteristiske musikform fado. Udover at være på programmet til Fado Nórdicos egne koncerter, fremføres Monicas sange af kendte fadostjerner i Portugal, både live og på deres udgivelser.

Den danske violinist og komponist Anne Eltard har sine musikalske rødder i den skandinaviske folkemusik og er en anerkendt og skattet musiker. Hun tilfører Fado Nórdico den nordiske klang.

Guitaristen Søren Tarding Rasmussen, skaber med sin lange baggrund indenfor eksperimentel jazz og rock mm. referencer til både den argentinske tango og spansk klassisk guitar, særligt gennem sine egne kompositioner og udtryksfulde soloer.

Monicas bløde stemme og Annes inciterende, kraftfulde spil og varme stemme blendes med Sørens personlige udtryk i Fado Nórdico og viser, at musik er et fælles universelt sprog, der kan forbinde både syd og nord.

Med et humoristisk glimt i øjet sætter Fado Nórdico, både portugisisk klipfisk og dansk sild på bordet, og tager publikum med ud på en rejse, fyldt med glæde, melankoli, og lidenskabelig længsel mod fremmede himmelstrøg.

Billetter á 110 kr. er til salg på www.sj-billetten.dk

Del på sociale medier