Digitale byporte byder velkommen til Næstved

Nogle har måske allerede lagt mærke til det, andre ikke…

Byportene ved indfaldsvejene til Næstved er blevet skiftet ud med de digitale af slagsen.

Tre af fire digitale byporte er nu sat op ved de mest trafikerede indfaldsveje, og som noget nyt er der også sat to Cityskilte op inde i byen – en på banegårdspladsen og en på Dania.

– Jeg ved, at mange borgere har efterspurgt større synlighed på arrangementer og tilbud, da det kan være svært at danne sig et overblik over alt det, der sker i Næstved. Nu er det muligt både at se, hvad der sker, når man er ude i byen, og man kan hive sin telefon frem og gå ind på Mærk Næstveds hjemmeside, hvor man får et overblik over alle arrangementer, lyder det fra borgmester Carsten Rasmussen.

Mærk Næstved

Lige nu er det blandt andet Mærk Næstved og Lars Lilholt, der fylder skærmbilledet, men der er allerede flere, der har booket skærmene til deres kommende arrangementer.

Indholdet på de digitale byporte skal understøtte godt liv, erhverv, læring og oplevelser som er særlige fokusområder i Mærk Næstved-visionen, og der er plads til seks annoncer på samme tid, da annoncerne kører i ring.

Ved indfaldsvejene har infostanderne én skærm, mens infostanderne inde i byen har to skærme, en på hver side af standeren. Der er forskellige priser, alt efter hvor længe man vil annoncere og på hvilken infostander.

f464ce_Infostander[1]

– Det er jo ikke meningen, at vi skal tjene penge på byportene, men ud over investeringen, så koster det at administrere og vedligeholde dem, derfor tager vi betaling for annoncerne. Når det er sagt, så håber jeg, at folk tager godt imod de nye byporte der er langt mere dynamiske end den analoge papirplakat, siger John Nørbjerg, leder af Grønnegades Kaserne Kulturcenter, der administrerer de digitale byporte.

LED-skærmene er elektroniske og kan ses døgnet rundt af bilister, cyklister og gående.

Fakta

– De digitale byporte er et projekt, der har sit udspring i visionen Mærk Næstved

– Byportene ved indfaldsvejene er placeret på Ringstedgade mellem Ring Nord og Holsted Allé, Slagelsevej mellem Vestre Ringvej og Fællesejevej, Vordingborgvej mellem Gavnøvej og Svendborgvej. Omkring 1. juli opsættes den sidste på Køgevej mellem Fordelerringen og Øverup Allé

– Cityskiltene er placeret på banegårdspladsen og ved Dania.

– Byportene ved indfaldsvejene passeres dagligt af 42.900 trafikanter.

– Alle oplysninger om leje af infostandere kan findes på www.infostandernaestved.dk

Pressemeddelelse fra Næstved Kommune udesendt torsdag d. 2. juni 2016.