Politiet efterlyser falske 500-kronesedler

Hele 22 falske 500-kronesedler er indenfor de seneste syv uger er brugt til at betale med i forretninger helt fra Nakskov i syd henover Falster og Sydsjælland til Sorø i den nordlige del af politikredsen. Særligt i området omkring Næstved har der været flere tilfælde, hvor der er betalt med falske 500-kronesedler.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi  på deres Facebook side.

Derfor ransagede vores Øko Task Force (afdelingen, der tager sig af sager om økonomisk kriminalitet) i fredags tre adresser i henholdsvis Dannemare, Nørre Alslev og Fuglebjerg.

På den ene af de tre adresser fandt politiet falske 500-kronesedler og flere andre ting, der nu skal undersøges nærmere. Tre personer med indbyrdes relationer blev anholdt. De blev alle fremstillet i lukket grundlovsforhør i lørdags sigtet for at fremstille falske pengesedler og bruge dem. En 25-årig kvinde blev fængslet i 4 uger, en 43-årig mand blev fængslet i to uger, og en 24-årig mand fik anholdelsen opretholdt i 3×24 timer for at få afklaret hans eventuelle rolle i sagen.

Politiet tror, at de 22 kendte tilfælde med de falske 500-kronesedler ikke er de eneste. Så hvis du fx som forretningsdrivende har modtaget en falsk 500-kroneseddel, eller den er dukket op i banken, så vil vi meget gerne vide dette. Politiet kan kontaktes på telefon 114.

 

Del på sociale medier