Udviklingshæmmede i Næstved får 894.000 kr. til gode oplevelser

En tur i Operaen, en fodboldlandskamp, eller en badetur i det åbne hav. Det er kun et udpluk af de mange ture, som de svageste udviklingshæmmede i Næstved Kommune kan komme på det næste år. En bevilling fra Socialministeriet på hele 894.000 kr. betyder nemlig, at de udviklingshæmmede nu kan få den nødvendige ledsagelse, når de skal på udflugter.

Cirka en udflugt om måneden i et år. Så langt rækker de knap 900.000 kr. som Socialpædagogisk Center Næstved har fået bevilget fra Socialministeriet. Pengene er givet specifikt til at give oplevelser til de svageste udviklingshæmmede, og det glæder centerleder i Socialpædagogisk Center Næstved, Søren Dysted.

– Nu, hvor vi har fået penge til den nødvendige ledsagelse, kan vi give de svageste udviklingshæmmede, som ikke kan ret meget, og som har mest brug for hjælp i dagligdagen, nogle gode oplevelser. De er tit isoleret i deres hjem og kræver, at der er hænder omkring dem hele tiden. Derfor er jeg særligt glad for, at man har påtænkt at give dem nogle gode oplevelser, lyder det fra Søren Dysted.

Søren Dysted
Søren Dysted

Hårdt ramt område

Personalet på Socialpædagogisk Center Næstved har sammensat et turprogram, der går frem til maj 2017. Her kan borgerne vælge sig ind på alle de ture, de har lyst til, og der er meget at vælge mellem – alt fra en shoppingtur til Fields i København til landskamp, en tur i operaen, eller overnatning på Bornholm. I maj måned var borgerne på deres første “statsfinansierede” udflugt, nemlig til Wallmans Dinnershow i Cirkusbygningen i København. En stor oplevelese for både borgere og ledsagere.

– Handicapområdet er, ligesom alle andre kerneområder, blevet hårdt ramt af de besparelser, der har været nødvendige at gennemføre i Næstved kommune i gennem de senere år. Derfor er det meget glædeligt, at personalet har været opmærksomme på at søge puljepenge, sådan at der igen er mulighed for at tage af sted på oplevelser, der kan bringe glæde i hverdagen, lyder det fra Jette Leth Buhl, formand for Omsorgsudvalget i Næstved Kommune.

Pengene fra Socialministeriet til aktiviteter og ledsagelse er givet for et år. Der bliver løbende samlet op på erfaringerne fra aktiviteterne, og de skal bruges til at videreføre de aktiviteter, der har de bedste muligheder for at skabe værdi for borgerne.

Der er i alt omkring 400 borgere tilknyttet Socialpædagogisk Center Næstved, hvoraf de 150 er så svage, at de ikke selv kan tage på ture og udflugter. Det er pædagoger, pædagogstuderende og frivillige, der ledsager borgerne til de forskellige arrangementer.

Pressemeddelelse fra Næstved Kommune den torsdag d. 9. juni 2016