Stor interesse for højbroen over Susådalen

Den netop færdigstøbte højbro over Susådalen tiltrak søndag mange interesserede, der ville se det enorme byggeri, som skal føre trafikken ad den nye omfartsvej mod Slagelse.

Allerede da klokken slog 10.00 var der mange besøgende. De første fik rig lejlighed til at forsyne sig med små gaver, som bestod af sikkerhedsveste, kuglepenne, kasketter nøgleringe og meget andet som Vejdirektoratet og Arkil havde lagt frem. Pølsevognen som var stillet op på pladsen var godt besøgt, her blev der langet en anselig mængde Franske Hotdog og drikkevarer over disken.

De små trapper omkring byggeriet var til tider hårdt belastet, og der opstod hurtigt køer. 330 betonbiler har leveret 3.300 m3 beton, som er lagt oven på en solid forskalning af træ og jern, hele broen blev støbt på 2 døgn af 50 betonarbejder i toholdsskift. Broen er omkring 200 meter lang, og spænder over hele Susådalen. Selve åen som broen går over, er kun 10-20 meter bred. Broen bliver forsynet med 2 vejbaner, og en fælles dobbeltrettet gå- og cykelsti. Broen og omfartsvejen skal efter planerne være klar til trafik sidst på året.

I den ene ende af byggeriet er en større grusbunke pakket ind i sort presenning. Dette for at undgå sidste års forsinkelser, hvor byggeriet blev forsinket i et par måneder, fordi en flok digesvaler havde forelsket sig i bunkerne med grus. Det vil man ikke risikere i år, så derfor har man pakket bunkerne ind i plastik. Digesvaler er fredet i Danmark.

Tekst og fotos: Preben Madsen/ Media Næstved/ sendt til Dit Næstved

 

 

IMG_5978[1]

IMG_5979[1]

IMG_5981[1]

IMG_5990[1]

IMG_5991[1]

IMG_5995[1]

IMG_5996[1]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del på sociale medier