Få grønne oplevelser til havemarked på Rønnebæksholm lørdag den 28. maj kl. 10.00-14.00

For 11. gang Havemarked i parken på Rønnebæksholm, og traditionen tro er det Haveselskabet, der står klar med spændende planter og gode råd til haven.

For 11. gang vender det traditionsrige Havemarked tilbage til Rønnebæksholm, når Haveselskabet Sydøstsjælland slår teltene op i parken, og sælger spændende planter til alle haveejere og blomsterglade gæster.

cd443d_Ruth_Tange[1]Igen i år er formanden for Haveselskabet Sydøstsjælland, Ruth Tange, også med. Hun har deltaget alle årene. Hendes glæde for planter og havearbejde startede helt tilbage i barndommen: ”Når jeg lugede i stauderne hjemme hos mine forældre, tænkte jeg, jeg skal aldrig have en have, når jeg bliver voksen! Men da mine egne børn blev større, begyndte det alligevel at trække”, siger Ruth Tange med et smil og fortsætter: ”Jeg tror, det er godt for sjælen at beskæftige sig med haven og naturen”. Ruth Tange er initiativtager til det hyggelige marked. Og ved standende møder man både professionelle og private haveentusiaster, der har lidt overskud fra haven og gerne deler ud af gode råd om blomster og bede.

Der er op mod 50 stande i parken, hvorfra der sælges alt fra stauder og sommerblomster til vinplanter og smedejern. ”Og så kommer alle havenørderne med de særlige planter,” fortæller Ruth Tange begejstret: ”Det bedste er, at stemningen er så god. Alle deler den her planteglæde og mødes om den”. Midt i det hele har Haveselskabet indrettet et plantetorv med køb og salg, hvor alle er velkomne med deres planter. En salgsplads på Havemarkedet, som kan være et lille stade eller en trailer, koster to planter, som bliver udloddet blandt publikum, og der er kun ganske enkle regler for at sælge herfra, fortæller Ruth Tange: ”De eneste betingelser er, at planterne står i ren jord, at de er sunde og at de er forsynet med et navneskilt”. På Haveselskabets stand kan man deltage i en quiz og vinde en lille præmie, og så er der garanti for en hyggelig havesnak.Imens de voksne studerer planter vil DOF natur og ungdom vise, specielt børnene, hvad man kan opleve i naturen.

En ekstra udnyttelse af haven viser de tre fjerkræklubber: Fjerkræklubben for Faxe og omegn, Næstved Fjerkræklub og Haslev Fjerkræklub, der samarbejder om en lille udstilling af racehøns, som man kan se i en række voliere i parken. Her kan man også høre mere om avlen af racehøns.

Der kan købes slagterens hjemmelavede grillpølser, kage og drikkevarer i parken. Entrebilletter til Havemarkedet købes ved indgangen og koster 30 kr. for voksne, mens børn og unge under 18 år kommer gratis ind. Entrebilletten til havemarkedet giver også adgang til Rønnebæksholms hovedbygning, hvor forårets udstilling FOTOGRAFIER – dansk nutidsfotografi fra Kunst på Arbejdspladsen kan opleves. Udstillingen viser værker af 14 danske kunstnere og giver et spændende indblik i dansk kunstfotografi fra de sidste 15 år.

 

22 8 2015 Havemarked R¿nneb¾ksholm