Næstved Kommune har besluttet, at der skal spares en million kroner på beredskabets budget.

Det skriver Sjællandske den 6. maj 2016.

I forgårs blev de fem spareforslag, der er i spil, præsenteret her i avisen, hvor de deltidsansatte brandmænds fællestillidsmand rasede.

– De her forslag er helt ude i hampen. Det kan komme til at koste menneskeliv, sagde Michael Larsen i onsdagens udgave af Sjællandske.

I det hele taget er der harme blandt de deltidsansatte hos Midt- og Sydsjællands Brand & Redning, og det samme kan siges at være tilfældet blandt borgerne i Glumsø og Herlufmagle. Et af spareforslagene handler nemlig om at lukke brandstationen i Herlufmagle og afskedige de 10 deltidsansatte brandfolk.

– Det vil jeg ikke bryde mig om. Vi havde en episode for nylig, hvor vi skulle have en ambulance. Det var livstruende, og selvom den faktisk kom hurtigt, så føltes de minutter som evigheder. Hvis det vil tage 10 minutter længere at komme til Glumsø, kan de 10 minutter jo vise sig at være fatale, siger Karin Lillelund fra Glumsø.

Ærgerlig udvikling i byen 2b829b7df8e1e4b1605a76626747ba59[1]

Sjællandske talte onsdag med flere borgere i Glumsø og Herlufmagle, der var af samme holdning som Karin Lillelund. Heriblandt Tommy Jørgensen fra Herlufmagle:

– Jeg vil være rigtig ked af det, hvis brandstationen lukker. Det vil jo betyde, at brandfolkene slet ikke kan være lige så hurtigt fremme, som de kan i dag, hvis ulykken er ude, lyder det fra Tommy Jørgensen, der er ked af udviklingen i sin hjemby.

– Jeg har boet 12-13 i Herlufmagle. Dengang, vi flyttede ind, var der to købmænd i byen, nu er der ingen, og skolen er halvt lukket. Det er en rigtig ærgerlig udvikling. Man vil gerne have folk til at bo i de små byer, men man gør det ikke let.

Det er langt fra første gang, at stationen i Herlufmagle er lukningstruet. Senest var i 2012, hvor beredskabsdirektør Flemming Nygaard-Jørgensen foreslog at lukke lokalstationen for at spare penge, hvilket blev bakket op af formanden for beredskabskommissionen i kommunen, borgmester Carsten Rasmussen (S).

Siden blev forslaget dog kritiseret vidt og bredt, og stationen i Herlufmagle endte med at overleve på et hængende hår.

Så sent som i oktober sidste år blev et nyt garageanlæg på stationen indviet til et åbent hus-arrangement med flødebollekast, røde pølser og sodavand.

 

 

Del på sociale medier