Vellykket affaldsindsamling  i Karrebæksminde

Danmarks Naturfredningsforening i Næstved (DN) og Aktiv Fritid Karrebæksminde (AFK) havde søndag indkaldt alle med interesse for at holde naturen ren, til store oprydningsdag i Karrebæksminde. Områderne der vil blive gennemgået er Enø, Lungshave, Karrebæksminde og en del af Vesterhave.

Omkring 25 personer var mødt op, for at være med til at få en renere natur. Der var fastlagt forskellige ruter, som man selv kunne vælge. Start- og slutsamling af affaldet, var ved AFK Fjordhuset ved stejlepladsen på Enø Kystvej.

Allerede efter en time hobede sækkene med indsamlet affald sig op. Papir, flasker, dåser et bildæk, redningskrans samt dele fra køretøjer var at finde imellem skraldet. Desuden store mængder af cigaretskodder blev ihærdigt samlet op.

Efterhånden som sækkene med affald ankom, var det Pia Jacobsen fra AFK der omhyggeligt stod for eftersorteringen i de respektive bunker med jern og metal, papir, flasker, plastik osv.  Efterfølgende blev sækkene transporteret videre til genbrugsstationen i Næstved. Man regnede med at der ville blive fyldt mellem 20-30 sække med affald.

Alt arbejdet blev udført på frivillig basis. Efter veludført mission var der mulighed for at få en kop varm kaffe eller saftevand. Efter klokken 12.00 var der tændt op i bålet, hvor der var gjort klar til bagning af pandekager.

Indsamlingen var sat til at slutte klokken 13.00.

Tekst og fotos: Preben Madsen/ Media Næstved/ sendt til Dit Næstved

 

 

IMG_1889[1]

IMG_1887[1]

IMG_1884[1]

IMG_1878[1]

IMG_1893[1]