Lørdag var der fælles søsætning i Næstved Sejlklub

Lørdag var den dag ejere af både i Næstved Sejlklub, hele vinteren har gået og ventet på. Den dag skulle 2 store kraner nemlig på hårdt arbejde i flere timer, for at få bådene ved inderhavnen på Enø sat i vandet, nu var tiden endelig kommet, hvor bådene skal gøres klar til sommerens togter.

Efter flere dages ihærdigt arbejde med klargøring og bundmaling af motor- og sejlbåde, er det nu blevet rigtigt forår for sejlerfolket. Parkeringspladsen ved sejlklubbens inderhavn har hele vinteren, været fyldt op med store og mindre både, som har været indpakket i presenninger.

Lørdag klokken 8.00 var der kaldt til fælles søsætning. Palles Kraner fra Præstø stod for arbejdet med at få løftet de klargjorte både ud i deres rette element. Hele to store kraner var sat på opgaven, så efter få timer var pladsen ryddet. Kun en båd stod tilbage. En fejl i en hydraulikslange på båden, forhindrede den i at følge med de andre i vandet. Om et par dage vil også den forlade pladsen.

De store tunge løft var nu overstået, så nu står kun tilbage at få monteret masterne på sejlbådene, så de næste dage vil det være klubbens egen mastekran, der kommer på hårdt arbejde. Alt udstyr på båden skal så kontrolleres og afprøves, inden man er klar til at stikke til søs.

Tekst og fotos: Preben Madsen/ Media Næstved/ sendt til Dit Næstved

 

IMG_5811[1] IMG_5817[1] IMG_5823[1] IMG_5846[1] IMG_5854[1] IMG_5875[1]