Stor anerkendelse til risikostyringschef Steen Nedergaard Jensen

Risikostyringschef i Næstved Kommune, Steen Nedergaard Jensen, fik på årsmødet for Danske Risikorådgivere forleden dag Årets Risikostyringspris 2016.

Årets Risikostyringspris 2016 gik til Risikostyrings- og Arbejdsmiljøchef i Næstved Kommune, Steen Nedergaard Jensen forleden dag. Han blev samtidig udnævnt til æresmedlem af foreningen, som den første nogensinde.

714e47_Steen_Nedergaard_Jensen[1]Steen Nedergaard Jensen har været Risikostyrings- og Arbejdsmiljøchef i Næstved Kommune i 10 år og bestyrelsesmedlem i foreningen Danske Risikorådgivere i 10 år, heraf de 6 år som formand. Begge steder er hans arbejde kendetegnet ved, at han alle tider har været dygtig til at sætte emner som risikostyring og risikoledelse på dagsordenen. Det har både Næstved Kommune og Danske Risikorådgivere nydt godt af, og nu har arbejdet altså båret frugt i form af den store anerkendelse.

– Det er meget velfortjent, at Steen bliver anerkendt for sit gode arbejde. Samtidig mener jeg, at det viser, at Næstved Kommune på mange måder har været foregangskommune indenfor risikostyring, risikoledelse og forebyggelse. Og det kan man kun være glad for, lyder det fra Per B. Christensen, direktør i Næstved Kommune.

Det er kun tre år siden, at Steen Nedergaard Jensen fik prisen som Årets Sikkerhedschef i Danmark af SikkerhedsBranchen – Den Danske Brancheforening for Sikkerhed og Sikring. Det er en anerkendelse, som omfatter både det offentliges og det private erhvervslivs arbejde med sikkerhed.

Fakta:

For at komme i betragtning til Årets Risikostyringspris, skal mindst to af følgende kriterier være opfyldt:

– At kandidaten har gjort noget særligt til fremme af risikostyringstanken i sin

kommune, region, styrelse eller sin virksomhed.

– At kandidaten har bidraget til udvikling af risikostyring generelt.

– At kandidaten har bidraget til at udvikle risikostyring specielt enten ved at:

– Skabe nye projekter, der enten ikke er set før, eller har givet nye og overraskende

resultater – nytænkning

– Udvikle nye og anderledes tilgange til rollen som risikorådgiver

– Producere ny viden som andre kan gøre nytte af

– På særlig vis have markeret sig i debatten i diverse medier for at bringe budskabet

om aktiv risikorådgivning videre

– Formidle eller videreudvikle risikostyring som begreb eller idé, der har udviklet området.