Koncert med Storstrøms Kammerensemble i Rønnebæksholms Herskabsstald tirsdag d. 19. april 

Gå ikke glip af en storslået musikalsk oplevelse, når Storstrøms Kammerensemble den 19. april kl. 19.30 gæster Rønnebæksholm og præsenterer en række helt nye værker af Rønnebæksholms huskomponister Anders Lauge Meldgaard og John Frandsen. Værker, der er skabt helt specielt til at blive opført af Storstrøms Kammerensemble på Rønnebæksholm.

I koncerten tages publikum med i en fortælling om musikkens tilblivelse. En fortælling, der er skabt af de to meget forskellige musikalske personligheder John Frandsen og Anders Lauge Meldgaard. De to komponister er fra august 2015 til august 2016 tilknyttet Rønnebæksholm som huskomponister, og skal her komponere fire værker hver, som opføres på Rønnebæksholm. De værker, som opføres d. 19. april, er skrevet specielt til Storstrøms Kammerensemble.

8834a8_Storstr_ms_Kammerensemble[1]Anders Lauge Meldgaard og John Frandsen arbejder vidt forskelligt med musikken. Hvor den erfarne og etablerede John Frandsens har sit virke i den klassiske genre, står Anders Lauge Meldgaards rytmiske projekter stærk i sine udforskende og frie former.

Multiinstrumentalisten Anders Lauge Meldgaard arbejder ambitiøst med den rytmiske musik, og i værket skabt til Storstrøms Kammerensamble vil det klassiske og rytmiske mødes i et samspil på tværs af genrer. Hans nysgerrige søgen af instrumenternes udtryksmuligheder skaber nye og overraskende effekter, som er til inspiration for kolleger såvel som publikummet på Rønnebæksholm.

Klassisk komponist John Frandsens værker emmer af hans store erfaring og hans stærke personlige udtryk. Den antikke mytologi er et gennemgående tema i de værker, han skaber til Rønnebæksholm og Storstrøms Kammerensamble, og titlen på det helt nye værk, har derfor også passende titlen ”Dionysos” efter den græske gud for vin og ekstase.

Koncerten foregår i Rønnebæksholms smukke Herskabsstald tirsdag d. 19. april kl. 19.30-22.00

Billetter koster 110 kr. inkl.  gebyr, et glas vin og canapeer og kan købes på SJ-billetten