Nu bliver UCSJ også en del af det nye Campus Næstved

University College Sjælland (UCSJ) flytter administration og uddannelser til det nye Campus-område ved Munkebakken, hvor de bliver en del af det nye Campus byggeri. Det betyder også, at der rykker 120 nye arbejdspladser til Næstved by.

STB%20Byg%20AS%20fortæller%20om%20renovering%20og%20nybyggeri%20på%20Engskovskolen%20i%20Nr.%20Jernløse%20ved%20Holbæk[1]Bestyrelsen for UCSJ besluttede i går aftes, at de vil flytte hele deres hovedsæde til Næstved by, hvor de vil bygge nyt i forbindelse med Campus-byggeriet. Det nye byggeri skal, udover administrationen, også rumme uddannelserne til fysioterapeut, ergoterapeut og administrationsbachelor. Fremover vil ca. 700 studerende og 120 administrativt ansatte have deres gang i det nye byggeri ved Munkebakken.

448_184379_1[1]

Borgmester Carsten Rasmussen er positiv og udtaler: ”Jeg er glad for, at UCSJ nu vælger at blive en del af det kommende campusmiljø i bymidten i Næstved og oven i købet udvider ved også at flytte deres hovedsæde hertil. Koblingen til campus og de 120 nye administrative arbejdspladser vil blive et stort aktiv for os alle. Og det betyder ikke mindst, at Campus-området nu bliver styrket yderligere med endnu flere muligheder for attraktive fællesskaber og synergi mellem uddannelsesinstitutionerne.”

Fremover vil alle UCSJ’s uddannelser i hele regionen blive administreret fra Næstved. Desværre vil Næstved også miste et par uddannelser, da uddannelserne til bioanalytiker og sygeplejerske begge flytter til Køge, hvor de bliver placeret i forbindelse med det nye supersygehus. Samlet set vil Næstved miste godt 400 uddannelsespladser, så der fremover vil være ca. 700 uddannelsespladser på UCSJ i NæCR1_beskÃ¥retmedkæde[1]stved.

Carsten Rasmussen fortsætter: ”Det er selvfølgelig en lidt blandet blomsterbuket, som UCSJ giver os her. Der er både roser og tidsler, men som helhed ser det nu rigtig fornuftigt ud. Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at to af vores uddannelser nu flytter til Køge. Det er desværre en direkte afledt effekt af sygehusstrukturen, hvor Region Sjælland ellers insisterede på, at det ikke ville have nogen konsekvenser for uddannelserne i Næstved – men sådan gik det altså ikke.”

Fakta om Campus Næstved:

VUC Storstrøm besluttede i 2015 at flytte deres uddannelser til Campus-området. De går i gang med byggeriet til efteråret og forventer at åbne for de første studerende i januar 2018. Samtidig arbejdes der på at etablere et parkeringshus, som kan imødekomme behovet for parkeringspladser i området.