Folkeskolerne i Næstved begaves med over 10 mio. kr.

Det en glædens dag for alle i skolevæsenet i Næstved. Center for Uddannelse, folkeskolerne og Ungdomsskolen i Næstved har i dag modtaget 10.240.000 kr. fra A.P. Møller og hustru Chastine McKinney Møllers fond til almene formål.

Den flotte donation på over 10 mio. kr. er givet til projektet “Synlig læringseffekt for både elever, medarbejdere og ledere i skolen”, og donationen er en af de største, som A.P. Møller Fonden hidtil har givet til en enkelt kommune for at styrke undervisningen i folkeskolen.

Det faglige niveau får et løft
Næstved_Kommune_shield[1]
I projektet “Synlig læringseffekt for både elever, medarbejdere og ledere i skolen” vil medarbejdere og ledere – over 1200 i alt – over de kommende tre år blive uddannet i målstyret undervisning, klasseledelse og inkluderende indsatser.

Alle vil blive trænet i at anvende det, de har lært på kurserne i undervisningen, så det sikres, at både elever og lærere bliver dygtigere. Med de 10,2 mio. kr. og kommunens eget bidrag til projektet på 14,4 mio. kr. er der dermed skabt fantastiske rammer for kompetenceudvikling af alle lærere, pædagoger og ledere i skolen til gavn for eleverne.

– Det er kanon flot! Dette kæmpe kompetenceløft af de ansatte i skolerne taler lige ind i den 2020-plan, der er lagt for skoleudviklingen i Næstved. En plan som sammen med omorganiseringen af skolerne skal bringe elevernes faglige niveau over landsgennemsnittet, lyder det fra Søren Dysted, formand for Børne- og Skoleudvalget i Næstved Kommune.2359405_logo_large[1]

Ude på skolerne er de ligeledes begejstret for det kompetenceløft, der nu vil ske af skolerne.

– Det er en fantastisk mulighed for at udvikle fælles pædagogiske værktøjer. Målet er, at vi løfter det faglige niveau for eleverne. Det er en styrke, at projektet løber over tre år. Herved kan vi indarbejde den nye viden og værktøjer i hverdagen ved at give alle medarbejdere feedback på deres praksis. På den måde bliver der tale om en kulturforandring af måden, som vi dygtiggør os på, siger skoleleder Hans Stokholm på Holmegårdskolen.

Og i Center for Uddannelse er glæden over en sådan gave naturligvis også stor. Fra skolechef Lars Nedergaard lyder det, at han og resten af CUD er stolte af, at A.P. Møller Fonden har fundet det omfattende projekt værdigt.

– Det er også et unikt projekt, da det er det eneste af sin art, hvor alle ledere og pædagogisk personale kompetenceløftes på et evident grundlag på samme tid. Jeg er sikker på, at projektet vil understøtte vores mission om at skabe holdånd, synergi, sammenhængskraft i hele skolevæsenet. Nu glæder vi os til sammen med skolerne at komme i gang med arbejdet, som vil løfte elevernes læring, siger Lars Nedergaard afslutningsvis.

Næstved Kommune på Facebook