Nyt vandkulturcenter skal stå færdigt i sommeren 2018, skriver Sjællandske

Planlægningen af vandkulturhuset i Næstved følger tidsplanen. Kommunen har holdt flere informationsmøder, og lige nu er slutspurten gået ind i jagten på at finde investorer. Borgmester Carsten Rasmussen er optimistisk, og regner med at projektet bliver virkelighed. Også selv om investorerne ikke just har stået i kø. Faktisk er der kun en eller to interesserede. Men det bekymrer ikke borgmesteren.

Privat investor

“Forudsætningen for at det store projekt kan gennemføres er, at der findes en privat investor. Og det tror jeg lykkes. Det er en meget stor investering, og derfor skal investorer og operatører tænke sig godt om. Men jeg har en stærk formodning om, at der en eller to interesserede, siger Carsten Rasmussen” til

Hele ideen om vandkulturhus er baseret på, at et samarbejde mellem kommunen og en privat operatør. Hele projektet ventes at koste mindst 200 millioner kroner, og det skal opføres og drives af en privat operatør. Næstved Kommune forpligter sig til gengæld på at leje timer i svømmehallen til klubber og skoler. Den årlige kommunale udgift er beregnet til 10-15 millioner kroner.

Ifølge tidsplanen skal byggeriet af vandkulturhuset starte i 2017, og der er regnet med indvielse i sommeren 2018.

I vinterferien får alle med gode ideer og kreative input til det kommende Vandkulturhus i Næstved, mulighed for at blive hørt, når der bliver opstillet en ønskebrønd på Næstved Bibliotek.

 

Næstved_Kommune_shield[1]