Talenter på Sydsjælland og Lolland-Falster får et kæmpe boost

Artcore talentudviklingsforløb starter op for unge på hele Sydsjælland og Lolland-Falster

Artcore er skudt i gang

Kulturminister Bertel Haarder havde knap nok sluppet pennen, da han underskrev Kulturregion Storstrøms kulturaftale for 2015-2018 i december måned, inden projekterne i den nye kulturaftale gik i gang. Artcore er ét af projekterne i kulturaftalen og er et tilbud til de unge mellem 13 og 25 år, der har lyst til at fordybe sig i scenekunst, billedkunst og film. Der er afsat ca. 1, 2 millioner kroner til projektet, som vil køre over de kommende tre år.

Et tilbud til alle unge i kulturregionen

Artcore er forankret i Talentskolen i Næstved, men det vil kunne ses og mærkes i Kulturregion Storstrøms kommuner Lolland, Guldborgsund, Vordingborg, Næstved og Faxe.

– Man behøver ikke at have øvet i mange år for at være med i en Artcore workshop. Men man skal være seriøs omkring det man gør og villig til at fordybe sig. Til gengæld kan de unge som deltager godt forvente sig at være en del af en god oplevelse, hvor man både rykker sig fagligt sammen med professionelle voksne og er sammen med andre unge, der deler ens interesse, siger Talentskolens leder Kathrine Olldag.

Få en workshop tæt på dig

Alle unge har mulighed for at få en Artcore workshop tæt på hvor de bor. Hvis I er et par stykker der gerne vil komme med jeres engagement, energi og seriøsitet indenfor enten scenekunst, billedkunst eller film, så kommer Artcore med undervisning, der matcher. Måske har I gået til undervisning i flere år, måske er I nybegyndere. Artcore giver unge en passende udfordring der passer uanset niveau. Det er meget enkelt at få etableret en workshop, og interesserede kan henvende sig til projektleder Britt Steensgaard Jensen på brsj@vordingborg.dk

– Det er tanken om at være en del af en fødekæde, der ligger i Artcore. Unge skal udfordres, alt efter niveau, men de skal også præsenteres for gode rollemodeller, der kan vise dem, hvor langt de kan nå. Derfor er det en del af Artcores grundprincipper, at den kunstneriske undervisning skal være af et højt niveau, og at det skal være professionelle undervisere, som de unge ikke har truffet før, der underviser, siger projektleder Britt Steensgaard Jensen.

Stor Artcore TalentCamp 2016 i støbeskeen

En del af Artcore består af workshops fordelt over hele året. En anden del af projektet består af en årlig Artcore Camp, som er workshops og events for børn og unge. Planen er, at Artcore Camp 2016 vil finde sted i Faxe. I 2017 rykker Artcore Camp videre til Kulturfestivalen FACIT i Næstved Kommune. I 2018 er Artcore Camp en festival i Guldborgsund Kommune.

Artcore i Næstved, Guldborgsund, Lolland, Faxe og Vordingborg

Planlægningen af Artcore workshop er i fuld gang, og endnu er det ikke afgjort hvor den kommer til at foregå: i Næstved eller Guldborgsund Kommune. Hvis man som ungdomsskole, egnsteater, kulturhus mv. har lyst til at lægge rammer til, er man velkommen til at tage kontakt til projektet. Det gøres bedst via projektets hjemmeside Artcore eller pr. mail til projektleder Britt Steensgaard Jensen, brsj@vordingborg.dk

 

 

dc62aa_Artcore[1]