Syngende lussinger og kontante klaps venter i Perker Cabaret

Når teaterensemblet danskdansk går på scenerne med »Perker Cabaret« kan alle forvente en syngende lussing og kontante, men kærlige, klap bagi. I Ny Ridehus på Grønnegades Kaserne Kulturcenter skabes et frirum, hvor der ikke findes én sandhed, og hvor revselse og kærlighed går hånd i hånd. Der sparkes op og ned, til højre og venstre og i øst og vest. Ingen går fri.

Pulitzerprismodtageren Ray Bradbury skrev romanen »Fahrenheit 451«, der skildrer en fremtid, hvor de hvide afviser »Onkel Toms Hytte«, mens de sor­te ikke bryder sig om »Lille Sorte Sambo«. Bradbury beskrev ikke kun den politiske korrekthed, men et samfund, der er så mangfoldigt, at alle grupper er ’minoriteter’, der føler sig krænket. Først kondenserer de bogen, sletter flere og flere stødende passager, indtil det eneste, der er tilbage, er fodnoter, som ingen læser, og først efter folket er holdt op med at læse, ansætter staten brandmænd til at brænde bøgerne.

– Vi skal turde skildre radikale og ekstreme holdninger, i os selv og vores omgivelser, i stedet for kun at være konsensussøgende. De radikale holdnin­ger er i samfundet og inde i hver af os, og hvis vi ikke tør afdække, skildre og grine ad dem, er teatret jo kun en bridgeklub, siger instruktør Hassan Preisler.

Med »Perker Cabaret« drømmer danskdansk om at skabe en collage af bil­leder på nationens tilstand. En collage af tekst, sang og dans, der fortæller, hvordan vi alle lever op og ned af hinanden med tusinde forestillinger om os selv og de andre, der alle er stærkt forløjede. danskdansk inviterer modigt op til dans på det satiriske dansegulv. Her er ingen regler og retningslinjer, ingen forbudte trin, og derfor er det her, men­nesker kan findes og mødes. Som mennesker; inkompetente, utilstrækkelige og uperfekte.

Oplev den rå og upolitiske korrekthed på Sydsjællands største kulturcenter den 23. februar kl. 20.00. Find din billet på billetkontoret eller ved at reservere på tlf. 5588 3950.

 

7185f6_PerkerCabaretPresse[1]