Akutbehandling på Næstved Sygehus stopper den 1. maj 2016

Fra 1. maj er det slut med akut behandling af borgere på grund af alvorlige infektioner, astmaanfald, dehydrering, alvorlig lungebetændelse eller KOL på Næstved Sygehus. Det skriver Sjællandske d. 28. januar 2016.

De omkring et par tusinde akutte medicinske patienter fra Næstved-området skal hvert år fremover behandles på Slagelse Sygehus, alternativt på sygehuset i Nykøbing Falster. Det samme gør sig gældende for omkring 4500 patienter fra Roskilde-området, som fremover skal til Holbæk Sygehus.

Det har i et stykke tid været kendt, at de akutte, medicinske patienter fra Næstved og Roskilde skulle flyttes til Holbæk, Slagelse og Nykøbing Falster Sygehuse i løbet af i år. Flytningen er så småt gået i gang fra Næstved til Slagelse, men nu sætter regionen altså for første gang en dato på, hvornår flytningen skal være gennemført.

Et flertal af regionsrådspolitikerne i Region Sjælland har nikket ja til, at regionsrådet afsætter i alt 50 millioner kroner til at gennemføre flytningen.

– De fleste af pengene skal gå til at lease hospitalsudstyr og til at ombygge de sygehuse, der skal modtage patienterne, så de kan håndtere de nye patienter, siger koncerndirektør i Region Sjælland, Lars Onsberg Henriksen.

Bortset fra skadestuer, der tager sig af småskader, vil der fremover kun være planlagte og højt specialiserede behandlinger på sygehusene i regionens to største byer Næstved og Roskilde. Der er dog undtagelser.

Næstved Sygehus skal eksempelvis fortsat tage sig af patienter, der bliver ramt af akutte øjenskader, eksempelvis fra fyrværkeri, mens Roskilde Sygehus eksempelvis skal tage sig af patienter, der bliver indlagt med ambulance på grund af hjertestop eller blodprop i hjertet. Det gælder også blodpropper i hjernen.

Regionsrådet bevilger formelt de 50 mio. kr. til fremrykningen af sygehusplanen på et møde den 4.februar, skriver Sjællandske.

 

Nyk-Sygehus-AK-2_3[1]