De nye skoledistrikter har fået deres skoleledere

Det hold, der skal lede skoleområdet i Næstved Kommune pr. 1. august 2016, er sat.

Tirsdag aften vedtog Næstved Byråd forslaget fra Børne- og Skoleudvalget om en ændring af skolernes organisation. Det betyder, at der efter sommerferien 2016 vil være seks nye skoledistrikter i Næstved Kommune. Med den nye omstrukturering af skolerne følger også en omstrukturering af ledelsen, og den kabale er nu gået op.

Det er centerchef for Personale og Hr, Poul Erik Kristensen, og centerchef for Center for Uddannelse, Lars Nedergaard, der har indstillet de seks nye skoleledere til direktør Per B. Christensen, som har godkendt indstillingerne.

– Vi har selvfølgelig på forhånd forberedt os på de scenarier, som har personalemæssige konsekvenser – alt andet ville være dårlig ledelse. Næstved_Kommune_shield[1]. Derfor har vi handlet så hurtigt, som vi har, og det er også i forståelse med de faglige organisationer, lyder det fra centerchef for Center for Uddannelse, Lars Nedergaard.

Det har været et puslespil at lave den nye organisering, fortæller Lars Nedergaard, men han er gået efter at sammensætte det helt rigtige ledelseshold.

– Vi ved godt, at det er en stor omstillingsproces for ledere og medarbejdere, men vi er sikre på, at de får mulighed for at udfolde deres kompetencer i deres nye stillinger. Med den nye organisation vil der i langt højere grad end nu blive frigivet tid til pædagogisk ledelse tæt på undervisning og medarbejdere. Der er ingen tvivl om, at der vil komme bump på vejen, der vil være udfordringer, og det vil være hårdt arbejde. Nu er det vigtigt, at alle interessenter arbejder konstruktivt videre i processen, så vi kan tilbyde vores børn den bedst mulige skole fremadrettet, siger centerchef, Lars Nedergaard.

Efter jul begynder detailplanlægningen af forandringsprocessen, og forældre, ansatte og elever vil løbende blive orienteret om processen af skolerne.

Den nye skoleledelse ser pr. 1. august 2016 således ud:

 

Torben Nielsen bliver skoleleder i distrikt 1

Lille Næstved Skole

Karrebæk Skole

Borup Ris Skole

Hyllinge Skole

Annika Bramming bliver skoleleder i distrikt 2

Sct. Jørgens Skole

Sydbyskolen

Rønnebæk Skole

Sjølundsskolen

Bo Laursen bliver skoleleder i distrikt 3

Fladsåskolen

Korskildeskolen

Stefan Gents bliver skoleleder i distrikt 4

Holsted Skole

Susålandets Skole

Herlufmagle Skole

Hans Stokholm bliver skoleleder i distrikt 5

Holmegaardskolen

Lundebakkeskolen

Anette Rumann bliver skoleleder i distrikt 6

Kalbyrisskolen

Kildemarkskolen