Fra 1. november skifter Sven Koefoed-Hansen sit kontor på Østerbro ud med et kontor på Rådhuset i Næstved. Byrådet har netop besluttet at ansætte ham som direktør i Næstved Kommune med ansvar for det tekniske område.

a59113_Sven_Koefoed-HansenStor erfaring med byplanlægning og naturforvaltning. Samarbejde i et stort netværk af kommuner, interesseorganisationer og fonde. Og en solid baggrund i Naturstyrelsen, og en række andre departementer og styrelser, er blot nogle af de kompetencer, som gør at Sven Koefoed-Hansen er det oplagte valg som direktør for det tekniske område i Næstved Kommune.

Sven Koefoed-Hansen har hidtil haft en karriere inden for Staten – både som kontorchef og som vicedirektør. Han har desuden god erfaring med at stå i spidsen for en stor driftsorganisation, og han er ikke bange for at trække i støvlerne for at komme ud og snakke med folk.”Det er netop koblingen mellem det at arbejde overordnet strategisk – og derefter sikre, at det udmøntes i helt praktiske opgaveløsninger til gavn for borgerne, der tiltaler mig. Derfor søgte jeg direktørstillingen i Næstved”, siger Sven.

Og det kan kommunaldirektør Tomas Therkildsen kun bakke op om: ”Vi tror, at Sven fra dag ét vil gå ind og fylde den ledige direktørpost ud. Sven har en viden og erfaring med strategisk planlægning, som skal sikre, at en række af de store projekter og visioner for Næstved Kommune bliver til virkelighed.”

Direktørstillingen har været opslået i to omgange. I anden omgang kom der ikke mindre end 37 ansøgere, hvoraf en stor del var særdeles kompetente.
Borgmester Carsten Rasmussen udtaler: ”Vi har været i lidt af et luksusproblem. Sven Koefoed-Hansen er valgt i et meget stærkt felt. Vi er faktisk lidt stolte af, at Næstved Kommune kan tiltrække så mange og så gode emner til en direktørstilling.”

Sven Koefoed-Hansen er 59 år og oprindeligt arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole. Han har tidligere været kontorchef i flere forskellige styrelser samt vicedirektør i Naturstyrelsen.

Privat bor Sven i Holte med sin kone og et barn, mens to andre børn allerede er fløjet fra reden. I sin fritid kan Sven finde på at stikke til søs i sin lille båd, og når han bliver på landjorden, kan han også overtales til et spil tennis.