Næstved Teater præsenterer den anmelderroste forestilling “Parasitterne” med Folketeatret og Vendsyssel Teater. Den opføres tirsdag 29. september kl. 20.00 i Ny Ridehus, Næstved.

PARASITTERNE
Fotograf: Benny Rytter

Parasitterne, Soyas mest berømte skuespil, er en barsk historie om mennesker, der lever af at snyde andre, mens de på overfladen giver indtryk af at være helt almindelige.

Parasitterne er en skræmmende karikatur af småborgerlighed, misundelse og gemenhed, personificeret af mægler Gruesen og hans forsagte kone, Oline. Gruesen er en skruppelløs bedrager, en menneskelig parasit, der snylter på enhver, der er mindre snu og mindre moralsk. Det får en amerikansk millionøse at føle, da hun lejer et værelse i “familiære omgivelser” hos Gruesens i deres rotteplagede “Villa Vennely”. Her, hvor den hjemlige uhygge hersker, bygges der op til en forfærdelig historie, der ender ganske anderledes, end Gruesen havde tænkt sig.

En del kender muligvis denne amoralske mesterkomedie fra tidligere opførelser eller fra DR’s TV-udgave fra 1958. I denne nye udgave, som fik stor succes på Vendsyssel Teater sidste sæson, er handlingen flyttet frem til nutiden.

Anmelderne fandt de store ord frem om Hans Holtegaard, der også fik en Reumert-nominering for rollen som Gruesen: “En hustyran i mesterklasse. Spillet med en bjergtagende og nærmest naturbåren brutalitet. Destilleret ondskab i djævleblændt format” – skriver Henrik Lyding i Jyllands-Posten, og han fortsætter med en opfordring: “- og så må forestillingen gerne komme på turné(…). Det fortjener både den og vi.” Den opfordring har Folketeatret taget op, så flere nu kan opleve denne grusomme – og grusomt morsomme – komedie om umættelig grådighed.

Mogens Pedersen står for instruktionen og Hans Holtegaard og Susanne Heinrich er blandt de medvirkende.

Ledige billetter på www.naestvedteater.dk