Marinehjemmeværnet fra Køge lægger vejen forbi Næstved den 26. september 2015, hvor der vil være ”åbent skib” kl 10.00 – 13.00 med mulighed for at se skibet både inde og ude samt få en snak med gasterne om Marinehjemmeværnet.

MHV 815 Kureren er på et af de lidt sjældnere besøg i Smålandsfarvandet, da Skibet har været udlånt til Marinehjemmeværnets skole på Slipshavn ved Nyborg og nu skal hentes hjem. Når nu muligheden byder sig vil Fartøjsfører for skibets besætning 4, Løjtnant Jimmi Nielsen derfor lægge vejen forbi Næstved.

815KurerenBåde fordi det er en meget smuk og speciel tur gennem kanalen at opleve, men også fordi han sammen med næstkommanderende ombord startede sin karriere i Marinehjemmeværnet i Næstved, dengang de havde deres egen flotille med en kutter liggende i Karrebæksminde.

Næstved er stadig rigt præcenteret i Marinehjemmeværnet, selvom flotillen blev nedlagt for nu 15 år siden. En pæn del af dem holder til i Køge men også Vordingborg og Korsør har en del medlemmer fra Næstved, da der er næsten lige lagt til de 3 flotiller. Uanset hvilken vej man ønsker at tage, er der altid plads til flere i Marinehjemmeværnet, hvor man kan uddanne sig til fartøjsfører, motorpasser, radiogast eller sygdomsbehandler, ligesom der er rig mulighed for at lære at sejle gummibåd og komme med på Marinehjemmeværnets mange spændende opgaver for både Politi, Skat og Søværnet.

MHV 815 Kureren vil ankomme allerede fredag aften, og overnatter i Næstved havn. Lørdag holdes der åbent skib, hvor alle er velkomne til at se på det hele og snakke med besætningen, samt høre om mulighederne ved at være i Marinehjemmeværnet eller bare høre om hvad de egentlig sejler rundt og laver.