Kom et lag dybere i efterårets udstilling Abstrakte kvinder, når provst Vagn Birk Jensen og kunsthistoriker Dina Vester Feilberg taler om det religiøse og spirituelle i kunsten på Rønnebæksholm den 17. september kl. 19:30.

Alfelt - Spidser der rækker mod himlen
Alfelt – Spidser der rækker mod himlen

Det er kun i den moderne verden at kunsten har været adskilt fra det religiøse og spirituelle, før i tiden hang de to ting nøje sammen.

I den aktuelle udstilling Abstrakte kvinder på Rønnebæksholm er det spirituelle at finde som et dybere lag i værkerne af Else Alfelt og Marianne Grønnow, og det er relevant at udforske værkerne med dette for øje. Derfor inviterer Rønnebæksholm til foredrag om det religiøse og spirituelle i kunsten i en samtale mellem provst Vagn Birk Jensen og kunsthistoriker Dina Vester Feilberg.

Det er første gang at Else Alfelt og Marianne Grønnows værker udstilles sammen, men på tværs af tid og forskelligheder i udgangspunkt og udtryk, har de to kunstnere et fællesskab i den måde, de griber abstraktionen an på.

For begge kunstnere spiller naturen en rolle, men motiverne er langt fra klassiske landskabsskildringer. Værkerne udspiller sig i stedet på grænsen mellem det virkelige og det uvirkelige. Det er abstraktionen, det åndelige og det sanselige, og ikke den konkrete natur, der er det bærende princip.

Billetter til foredraget kan købes på Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Grønnegade 10, 4700 Næstved eller på www.sj-billetten.dk, hvor man også kan finde øvrige salgssteder.

Billetpris er 50 kr. inkl. Gebyr. Medlemmer af Rønnebæksholms Venneforening har gratis adgang, tilmelding er dog nødvendig og sker på telefon 55724724 eller på mailadressen info@roennebaeksholm.dk

Udstillingen kan opleves på Rønnebæksholm fra den 13. september til den 13. december 2015.