Talentskolen og NGH har indledt et samarbejde, der betyder, at de talentskoleelever, der går på NGH får samme fleksible vilkår som Sportscollege-elever. Det betyder konkret, at eleverne kan lave særaftaler med deres undervisere om opgaver, hvis de i perioder har brug for en længere frist for aflevering. Det kan også være, de har behov for erstatningsundervisning og hensyntagen i perioder med fravær pga. forestillinger, projekter eller studieture på Talentskolen.

Stor betydning for eleverne
For eleverne betyder det mindre stress og mulighed for større fordybelse både på gymnasiet og på Talentskolen. ”Vi oplever, at vores elever generelt er meget engagerede unge mennesker, som udover gymnasiet og Talentskolen ofte har gang i 3-4 projekter ved siden af, så en meget stor del af øvelsen for dem, består i at planlægge og strukturere deres tid. Det faktum, at vi nu kan gøre det sammen med gymnasiet er et meget vigtigt skridt i retningen af at skabe det bedste talentudviklingstilbud,” siger Talentskoleleder Kathrine Olldag.

Talentskole- og gymnasielever Josefine Vind Jensen (tv) og Nicoline Frost (th)
Talentskole- og gymnasielever Josefine Vind Jensen (tv) og Nicoline Frost (th)

Johanne Vind Jensen er 2. års elev på talentskolens teater/musical linje og går i 2. g. på NGH. Hun er meget glad: ”Det vil betyde en hel masse for os som elever. Vi kan lave det vi elsker, mens vi går i skole, uden at det skal ende i stress.” Gymnasieelev Nicoline Frost, som også går på teater/musical linjen tilføjer begejstret: “Initiativet giver os mulighed for, at selvom vi har valgt Talentskolen til, behøver vi ikke at vælge gymnasiet fra.”

Vigtigt skridt i uddannelses- og bosætningsstrategien
”For Talentskolen betyder aftalen, at vi nu kan skabe en samlet studieplan for de gymnasieelever, der kommer fra andre kommuner,” siger Kathrine Olldag.

Linda Frederiksen, formand for Kulturudvalget fortsætter: ”Denne aftale er med til at understøtte Næstveds offensive uddannelsesstrategi, som allerede har medført ændringer i tilflytningen til Næstved. For det første har vi nu en positiv tilflytning og runder lige om lidt 82.000 indbyggere. For det andet er rigtig mange af de nye borgere unge, der flytter hertil for at tage en uddannelse. At de nu kan få en samlet gymnasiepakke, også indenfor de kunstneriske fag, sætter skub i den gode udvikling.”

”For gymnasiet er aftalen endnu et skridt mod at sikre, at alle unge i Næstved får en ungdomsuddannelse, samtidigt med at de unge får mulighed for at forfølge deres talenter og drømme, også udenfor skolen”, slutter Gymnasierektor Susanne Stubgaard.

Fakta
Ordningen er igangsat i dette studieår og parterne er gået i gang med at undersøge, om aftalen kan udvides yderligere indenfor Team Danmark ordningen.