Efter sommerens besøg på Rønnebæksholm, drager Campingkvinderne nu videre ud i verden. Denne gang skal Marit Benthe Norheims skulpturer hele vejen til Aalborg.

campingHen over sommeren har Campingkvinderne stået som et smukt og lokkende vartegn for Rønnebæksholm, og mere end 3000 gæster har besøgt de store skulpturer.

Campingkvindernes sidste udstillingsdag på Rønnebæksholm er søndag den 6. september, hvor vi fejrer Grundtvigs fødselsdag med store koncerter med Povl Dissing og med lokale kor, samt foredrag af Peter Bastian. Denne festlige dag bliver altså samtidig en afskedsfest for Campingkvinderne.

Søndag den 13. september kl. 8:00 begynder de deres rejse fra Rønnebæksholm til Aalborg, og ligesom sidst er det frivillige fra Rønnebæksholms Venneforening, der er chauffører for de store kvinder. De store kunstværker triller af sted gennem landet med 30 km/t og skal nok vække opsigt, hvor de kører.

Turen går fra Næstved over Ringsted og op til Sjællands Odde, hvor de sejler til Jylland. De frivillige fra Rønnebæksholm kører hele den lange vej til Aalborg, hvor de overnatter. Besøget i Aalborg giver dem samtidig mulighed for at se Marit Benthe Norheims nyeste værk ”LIFEBOATS”, der ligesom Campingkvinderne er store kvindefigurer i beton, men her støbt på både, der er klar til at sejle på Europas floder.