Onsdag aften var alle borgere inviteret til åbent hus i pavillonerne på Skyttemarksvej 138. Rigtig mange bakkede op om arrangementet med gode spørgsmål, donationer og ikke mindst et ønske om at tage godt imod de nye borgere, skriver kommunen i en pressemeddelelse:

Trækvogne med spejle og billeder, en cykel fyldt med legetøj og poser med flyverdragter.

Mange borgere havde fundet vej til pavillonerne på Skyttemarksvej 138, da der var åbent hus onsdag aften. Flere af dem havde taget ting med hjemmefra, som kunne komme de nye beboere til gavn.

”Alle donationer er stadigvæk velkomne – især til børnene, så de har noget at lave, når de kommer hjem fra skole eller daginstitution,” understregede faglig leder i Center for arbejdsmarked Rebecca Helqvist, da hun sammen med formand for Beskæftigelsesudvalget Anette Brix bød de mange borgere velkomne.

Nationalretter og opvisning

Pavillonerne på Skyttemarksvej fungerer som midlertidige boliger for 50-60 flygtninge, hvoraf en del børn er flyttet ind. Beboerne kommer fra Eritrea, Syrien, Somalia, Burma og Congo, og de havde forberedt det åbne hus ved at lave deres nationalretter, en lille opvisning og takke de besøgende via en tolk.

”Det er et helt fantastisk arrangement,” lød vurderingen fra Werna Mørch-Pedersen, der var mødt op, fordi hun gerne ville vide mere om stedet.

”Jeg synes, man har en pligt til at hjælpe. Tænk hvis man selv kom i så forfærdelig en situation, at man blev nødt til at flygte,” uddybede hun.

Også Lars Bülow ville gerne hilse på beboerne. Han havde fyldt en ladcykel med legetøj.

”Jeg bor lige dernede, og de hilser altid, når de går forbi. Mine børn er vokset fra de her ting, og det går til et rigtig godt formål,” forklarede han.

Frivillige hjælper de nye borgere

I løbet af aftenen fik borgerne et indblik i, hvordan hverdagen er på stedet, og de fik også mulighed for at hilse på de frivillige foreninger – Sam-X og den dansk afrikanske forening Naest ved Afrika, der hjælper beboerne ved blandt andet at lave en lektiecafe, en fodboldklub, oprette netværksfamilier og have samtaler med dem.

Mens tallerkenerne blev fyldt, kaffen blev serveret, og nogle af værelserne vist frem, gik børnene i gang med at se nærmere på de nye ting, der var ankommet til stedet.

”Jeg er simpelthen så glad for, at borgerne tager så godt imod beboerne på Skyttemarksvej. Denne velkomst er noget af det vigtigste for, at de kan føle sig godt tilpas i vores kommune,” fortalte Anette Brix, formand for Beskæftigelsesudvalget.

”Vi kan se, at kontakten med lokalsamfundet er afgørende for integrationen. Den gør, at de nye borgere hurtigere får et kendskab til den danske kultur og for eksempel nemmere kan skaffe praktikpladser og boliger,” uddybede formanden.

a8584c_bent_hus
Angelique, Aya-Sofie og Aryam var nogle af dem, der så nærmere på det legetøj, som flere borgere havde med.