Kathriner Olldag, leder af Talentskolen, med det nye magasin i hånden. Privatfoto.
Kathriner Olldag, leder af Talentskolen, med det nye magasin i hånden (privatfoto)

I Talentskolens nye magasin Talent er det talentudvikling, der er i fokus. Kulturpersonligheder fra hele landet giver deres besyv med, hvad talent og talentudvikling er for en størrelse, og nu udkommer det hele i magasinform for første gang.

– Med dette magasin ønsker vi at bidrage til debatten om talentudvikling på nationalt niveau og i et bredt kunstfagligt felt.

Sådan lyder indledningen i det nye magasin “Talent”, som Talentskolen i Næstved netop har udgivet for første gang.

Formålet med magasinet er at sætte ekstra fokus på kunstnerisk talentudvikling i Danmark og skabe en platform, hvor alle undervisere, forskere, kunstnere, skuespillere, uddannelsesaktører og politikere kan diskutere spørgsmål som f.eks: Hvordan foregår den kreative skriveproces hos en forfatterspire? Hvad skal der til for at blive en fremragende designer? Hvilke kriterier anvender optagelsesudvalgene på kunstakademierne, når de kigger efter nye talenter? Hvordan er vilkårene for de helt nødvendige fødekæder til kunsten, som f.eks. de praktiske- musiske fag i folkeskolen?

Bidrag fra mange vinkler
Nogle af landets største kulturpersonligheder er inviteret til at bidrage til magasinets første nummer, og en af dem er tidligere kulturminister Marianne Jelved.

– Det er yderst velkomment, at Talentskolen i Næstved med dette magasin vil sætte fokus på talent og talentudvikling og blandt andet lægge op til debat om, hvor meget netværk og miljø betyder for talentudviklingen, skriver Marianne Jelved i sit bidrag til magasinet.

I hvert nummer vil man desuden kunne læse en “rollemodelhistorie”, hvor allerede etablerede mennesker fra kunstens, scenens og filmens område vil fortælle deres egen personlige historie om, hvordan de fik opfyldt deres drømme. I det første nummer er det Talentskolens afdelingsleder for film/animation, Tone Mygind Rostbøll, der fortæller sin historie.

Talent skal forskes og diskuteres
Leder af Talentskolen, Kathrine Olldag, glæder sig over udgivelsen af det nye talentmagasin.

– Magasinet er en del af vores ambition om at blive mere end bare en regional skole for dygtige elever. Vi vil gerne skubbe på for, at vi i Danmark kan begynde at diskutere, hvad talent egentlig er inden for de forskellige kunstarter. Samtidig vil vi opfordre til, at vi også i Danmark kan begynde at forske i talentudvikling og læring for de dygtigste elever i klassen. Det har vi en lang tradition for IKKE at gøre, men det er magasinet forhåbentligt med til at få lavet om på, lyder det fra talentskolelederen.

Fakta
– Magasinet Talent udgives af Talentskolen i Næstved,
– Ambitionen er at udkomme med magasinet to gange om året.
– Fra 2016 bliver Talent udgivet i samarbejde med Dansk Talentakademi i Holstebro.
– Magasinet Talent kan downloades på skolens hjemmeside, www.talentskolen.nu, og kan også rekvireres ved at henvende sig til skolen.
– Det næste nummer af Talent udkommer i starten af 2016.