Munkebakken har alle dage været et mødested. Foto fra 1905, Næstved Arkiverne.
Munkebakken har alle dage været et mødested. Foto fra 1905, Næstved Arkiverne.

Sport, leg, afslapning i hængekøjer og 50 m3 sand – Næstved Kommune inviterer til stor aktivitetsdag og workshop på Munkebakken, lørdag den 20. juni 2015 mellem klokken 10 til 15. Her kan man høre om campus, nye muligheder – og ikke mindst, komme med gode ideer til udvikling af Munkebakken.

”I mange år har Munkebakken været det glemte land, som ligger midt i Næstved, men som man ikke bruger udover en tur i udsigtstårnet,” fortæller formanden for Teknisk Udvalg Søren Revsbæk og fortsætter: ”Vi vil gerne åbne Munkebakken og få flere til at bruge området aktivt. Derfor inviterer vi borgerne til en dag med snak og leg på Munkebakken. Ambitionen er også at få Campus til at fungere rigtigt sammen med byen og Munkebakken, derfor tager vi fat nu.”

Byrådet har afsat i alt 2 mio. kr. til at skabe bedre opholdsmuligheder, bedre adgangsveje og nye traditioner på Munkebakken i år og frem til 2017.

Forberedelse og test til Store Munkebakkedag
Forberedelse og test til Store Munkebakkedag

Byens nye Campus bliver etableret i randen af Munkebakken ved Teatergade, så derfor forventer Næstved Kommune, at rigtig mange unge i fremtiden kommer til at bruge Munkebakken aktivt. På Munkebakkedagen kan man derfor også møde repræsentanter for Campus Næstved og høre mere om planerne.

”VUC Storstrøm ser frem til at få skolen ind i byen og byen ind i skolen. Vi vil gerne åbne klasselokalet og relatere undervisningen til verden omkring os. Det kan vi gøre med placeringen af vores kommende bygning ved Munkebakken,” fortæller direktør for VUC Storstrøm Niels Henriksen.

Så sjovt var der på Munkebakken i 1977. Foto Georg Mølgaard.
Så sjovt var der på Munkebakken i 1977. Foto Georg Mølgaard.

Der er sjovest på Munkebakken
På Store Munkebakkedag kan man slænge sig i nye midlertidige lege- og opholdsmuligheder og deltage i workshop. Kom og se William One fra Næstved Ungdomsskole og Gadens Hårdeste Hævn male graffiti på græsset, prøv de nye hængekøjer og bænke, leg på troldens sandbjerg og slap af i de nye strandstole, køb en is, spil bold og vær med til at lave motion i det fri med Byens Fitness:

10.00 – 10.45 Funktionel træning for alle v. Chano Nielsen
11.00 – 11.45 Zumba for alle v. Tina Kruse
12.00 – 12.45 Bodyflow og yoga v. Malene Svarre

Følg med på Næstved Kommunes facebook. Forslag kan evt. sendes til byplan@naestved.dk

Alle forslag og ønsker vil blive indsamlet og lagt på kommunens hjemmeside. Til efteråret vil de forslag, som kan lade sig gøre, som er mest efterspurgte og som kan gøre Munkebakken mest attraktiv, inden for det afsatte beløb, blive ført ud i livet.