A wild moose in the deep forest in Sweden

Håndboldsejren søndag aften slog det fast: Sverige får hjemmebane i Næstved, når VM i kvindehåndbold afvikles til december. Og nyheden glæder mange i den sydsjællandske kommune, ikke mindst Næstveds borgmester, Carsten Rasmussen.

”VM-kampene er selvfølgelig noget, vi ser meget frem til, men nu hvor vi ved, at Næstved bliver Sveriges hjemmebane, er forventningerne til de indledende kampe blevet endnu større. Vi glæder os rigtig meget til at byde velkommen til håndbold-søstrene fra broderlandet – og ikke mindst til deres fans. Som borgmester vil jeg sørge for, at vi lægger os i selen for at give både de svenske spillere og publikum nogle ekstra gode oplevelser, når de besøger Næstved i december.”

Næstved går all in
Oplevelser kommer det ikke til at skorte på for de svenske tilrejsende. Kommunen har dannet en styregruppe med repræsentanter fra handelslivet, håndbold – og idrætsforeninger, kulturlivet og pressen og fløjter festen i gang med en bandelængde af aktiviteter før, under og efter kampene.

”Vi går simpelthen all in,” fortæller borgmesteren og siger, at listen over aktiviteter er lang og farverig og byder på noget så varieret som gadeudsmykning, troldehåndbold, fanzone, beach håndbold og meget, meget mere.

Hos Dansk Håndbold Forbund er formand Per Bertelsen også glad for Sveriges VM-deltagelse.

”Vi har holdt skarpt øje med playoff-kampene, for det er naturligvis et stærkt ønske, at vores nabolande kvalificerer sig, så vi kan skabe en særlig hjemmebane for dem i værtsbyerne. Det er med til at løfte hele mesterskabet og skabe lige præcis den festlige stemning og udtrykke det Heart of Handball, som hele vores organisation bygger på,” siger Per Bertelsen.

Fakta om VM 2015
– VM spilles 5.-20. december
– I Næstved afvikles en indledende pulje og en ottendedels finale fra 5.-13. december
– Lodtrækningen til VM-puljerne finder sted den 24. juni klokken 20:00 på Koldinghus
– Danmark spiller alle kampe i Jyske Bank Boxen i Herning
– Dansk Håndbold Forbund afholder VM i tæt samarbejde med værtsbyerne og Sport Event Denmark
– Værtsbyerne er Herning, Kolding, Næstved og Frederikshavn
– VM arrangeres under sloganet Heart of Handball
– Billetsalget starter den 11. august
– Se mere om VM i Næstved på www.oplevnaestved.dk/VM