Skærmbillede 2015-06-12 kl. 15.59.20Sommeren byder på mange gode oplevelser for de kunstinteresserede i Næstved, når Rønnebæksholm åbner op for udstillingen “Jeg kan varmt anbefale…” af Henrik Bahnsen og Erik Hoppe.

Fernisering lørdag d. 13. juni
Rønnebæksholm byder velkommen til fernisering lørdag d. 13. juni kl. 14.00 i Herskabsstalden. Udstillingen åbnes af kunsthistoriker og leder af Rønnebæksholm Dina Vester Feilberg, og gæsterne vil blive budt på en forfriskning. Alle er velkomne til både udstilling og fernisering.

Om udstillingen
Kunstnerne bag “Jeg kan varmt anbefale..” er de to herrer Erik Hoppe og Henrik Bahnsen. Den tager sit udgangspunkt i et brev skrevet i 1914 af Erik Hoppe, som en anbefaling til hans gode ven: den unge kunstner Henrik Bahnsen.

Disse to kunstnere havde et tæt venskab, og udstillingen vil fokusere på deres fælles passion for farver og lyset i malerierne. Den perlerække af  værker, som er med i udstillingen, vil tydeliggøre passionen for farverne og lyset for publikum. Der vil dog være flest værker af Henrik Bahnsen.

Et andet eksperiment, der var af interesse for de to kunstnere, var prøvelsen i at sætte genkendelige former side og side med de farvede penselsstrøg og opleve resultaterne af dette.

Motiverne vil blandt andre være landskabsmalerier, dog til tider i en fortolket version. Henrik Bahnsen ønskede ikke den præcise efterligning af landskabet, men derimod et maleri der gav mening i sig selv og byggede på indtryk fra verdenen omkring det.

Denne kunstoplevelse vil være at finde på Rønnebæksholm frem til den 6. september 2015.