hesteMå man nedlægge sin gyldebeholder? Må man opføre læskur til sin hest? Og hvor mange høns må man have, når man bor i en by? Alt det, og meget mere, er nu samlet ét sted på kommunens hjemmeside.

Center for Miljø og Natur har netop præsenteret kommunens nye landbrugsportal. Portalen er en udvidet oplysningsservice med vejledning og hjælp til alle, som har spørgsmål til miljøreglerne for husdyrhold – fx hvad skal man være opmærksom på, hvis man holder høns, udbringe gylle eller vil udvide sit dyrehold?

”Landbrug er et stort erhverv i Næstved, og det er vigtigt for os at gøre adgangen til vejledning og information så let som mulig. Både for de professionelle og for hobbyfolket. Vores nye landbrugsportal er et godt skridt i den retning,” siger Søren Revsbæk, formand for Teknisk Udvalg.

Og landbrugsportalen er netop rettet både til den professionelle landmand og byboen. Chef for Center for Miljø og Natur, Hanne Stensen Christensen, fortæller:”Vi vil gerne invitere alle borgerne til at besøge den nye side, hvad enten man er landmand, ejer af større eller mindre dyrehold, nabo til et landbrug eller blot interesseret i at læse mere om reglerne inden for landbrugsområdet. Vi har samlet de mange informationer, så man nemt og overskueligt kan få svar på sine spørgsmål, uanset om det drejer sig om, hvordan husdyrgødning skal opbevares og spredes på markerne til, hvad man gør, hvis man gerne vil holde høns i byen.”

hest”Vis os dit bedste hestebillede”
Der har på forhånd været mange ønsker til portalen – fx mærker Center for Miljø og Natur, at det er blevet populært at holde dyr som høns og heste. De får dagligt henvendelser om mindre husdyrbrug eller hobbydyrehold, som de også bliver kaldt. Derfor er den nye landbrugsside udvidet med netop informationer om mindre dyrehold som heste, hunde og høns.

Det nye fokus er også tydeligt rent visuelt. ”Vi lavede en konkurrence på Facebook, hvor vi opfordrede folk til at sende os deres bedste hestebillede. Vi er helt overvældet over den store interesse, der var for konkurrencen. Det var utroligt svært at vælge de billeder, som vi skulle bruge, da vi modtog så mange sjove og skønne billeder,” fortæller Kamilla Lykke Karberg fra Center for Miljø og Natur. De bedste billeder illustrerer nu landbrugssiden, som har adressen: http://www.naestved.dk/landbrug