Må man holde heste i byen? Hvad gør man ved kæmpebjørneklo i baghaven? Og hvilke regler er der, hvis man vil udvide sit hobbydyrehold? Næstved Kommune vil igen i år stå klar på Roskilde Dyrskue 5-7. juni 2015 til at besvare spørgsmål om landbrug, miljø og natur.

Kommunerne i Region Sjælland gentager sidste års succes med en stand på Roskilde Dyrskue, hvor interesserede borgere kan få besvaret spørgsmål eller blot få en god snak. Standen med landbrugsmedarbejdere er i år udvidet, så regionens naturmedarbejdere også deltager på dyrskuet.

Et nyt samarbejde
Kommunerne i Region Sjælland gik sidste år sammen om at lave en fælles tilsynskampagne på landbrugsområdet. Kampagnen kulminerede på sidste års dyrskue, som var en stor succes. Det har medført, at borgerne på dette års dyrskue nu også kan træffe kommunernes naturmedarbejdere og stille dem spørgsmål.

– Vi er spændte på, hvad folk har af spørgsmål til vores naturmedarbejdere. Vi forestiller os, at det f.eks. kunne være spørgsmål til beskyttet natur på deres ejendom. Hvordan kommer jeg af med kæmpebjørneklo? Må man tage haletudser med hjem og meget andet, siger Dorthe Brinck Lillelund, chef for Team Miljø.

Vi tager gerne en snak
– Kommunernes stand på Roskilde Dyrskue er en god måde at møde rigtig mange borgere i øjenhøjde. Vi vil gerne være imødekommende og tilgængelige, og her er Roskilde Dyrskue et godt sted at opnå dette, da der er samlet rigtig mange mennesker med interesse i både landbrug og hobbydyr, siger Sarah Meilbak, landbrugs- og miljømedarbejder i Næstved Kommune.

Standen på Roskilde Dyrskue vil igen i år være en informationsstand, hvor man har mulighed for at møde en af kommunernes landbrugs- og naturmedarbejdere til en uforpligtende snak.

Så kom forbi Næstved Kommunes stand. Få en snak om miljøet, naturen og landbruget, og prøv kommunens quiz. Der vil ligesom sidste år være mulighed for at vinde en god præmie.