Det klassiske borgermøde er pakket væk, når borgerne møder byrådsmedlemmerne fra Næstved Kommune til fire møder hen over året. Det første er en samtalesalon i Fensmark onsdag den 13. maj.

– Vi vil snakke med borgerne. Simpelthen.

Sådan lyder det fra Linda Frederiksen, formand for Kulturudvalget, når borgerne bliver inviteret til samtalesalon.

– Vi skal sørge for at udvikle den gode dialog med borgerne. Og vi skal vænne os til at mødes på nye måder. Vi skal være åbne for, at dialog kan foregå på forskellige måder og ikke bare det klassiske borgermøde, som vi alle kender – derfor inviterer vi til samtalesalon hvor man får en samtalemenu. Så hvis du dukker op skal du være klar til at snakke, fortæller hun.

En samtalesalon er en dialogform, der sikrer, at man får vendt forskellige vinkler, og at alle deltagere siger noget og tager stilling til emnet. På den første samtalesalon handler det om, hvad der gør lokalområdet specielt – Er der nogle steder, flere bør kende til? Og hvordan kan man Mærke Næstved?

En række møder
Der vil i 2015 blive holdt fire møder med forskellige dialogformer i Fensmark, Glumsø, Fuglebjerg og Tappernøje.

Byerne er valgt ud fra en inddeling i Landdistriktspolitikken. Grunden til, at disse møder finder sted er, at byrådet sidste år godkendte Lokaldemokratiudvalgets (§17, stk. 4) anbefalinger om borgerinddragelse i Næstved Kommune. Anbefalinger som netop lagde vægt på tidlig inddragelse og dialog.

– Jeg er rigtig glad for, at mine kollegaer har taget godt i mod vores anbefalinger og nu er i gang med at realisere dem, lyder det fra Mette Stensgaard-Christensen, tidligere formand for Lokaldemokratiudvalget.

– For vi bliver jo nødt til at ryste posen en gang i mellem og sikre, at vores demokrati er levende, og at alle borgere oplever, at det er muligt at deltage og bidrage, tilføjer hun

Møderne vil variere i dialogform og indhold. Nogle møder har faste temaer og udvalgte interessenter vil blive inviteret til disse. Datoerne for møderne er:

Maj – Onsdag den 13. kl. 17-18.30 i Folkemusikhuset i Fensmark
Juni – Onsdag den 10. kl. 17-19 i Glumsø
August – Tirsdag den 18. kl. 17-19 i Fuglebjerg
Oktober – Torsdag den 22. kl. 17-19 i Tappernøje