Screen Shot 2015-03-16 at 14.46.47

Borgmester Carsten Rasmussen forbinder påsken med farven gul, kaffe i forårsolen, en tur på planteskolen og familiefrokost.

Hvad tænker du umiddelbart på, når du hører ordet påske?
Jeg tænker på at være sammen med familien til påskefrokoster eller bare det at være på besøg hos nogen. Jeg tænker på, at påsken er det tidspunkt, hvor man går den gode tid i møde, fordi dagene bliver længere og lysere. Jeg tænker på den gule farve, som forbindes med sol og sommer. Og jeg tænker på, at jeg skal have taget mine havemøbler ud, så jeg kan nyde en kop kaffe uden for i solen.

Hvordan fejrer du påske?
Vi plejer at holde påskefrokoster, hvor familien inviteres til det kolde bord, en af dagene i påsken. Derudover skal fruen og jeg på planteskolen, da det er en tid, hvor vi særligt tænker på haven.

Går du i kirke til påske?
Nej, det er mange år siden, at jeg sidst har gået i kirke til påske. Jeg går i kirke, men det er næsten altid uden for højtiderne. Ikke fordi jeg ikke kan lide at gå i kirke, men fordi der oftest er meget proppet i højtiderne.

Hvordan markeres påsken på jobbet, nu da du er borgmester?
De tre dage op til påske er der mange her på kontoret, der holder fri. Men når jeg har været på kontoret i disse tre dage og arbejdet, så har jeg tydeligt kunnet mærke, at der var en helt særlig feriestemning. Lidt ligesom den stemning, der er op til sommerferien. Folk tager initiativ til at købe morgenbrød, og så mødes man og snakker sammen over en kop kaffe og noget morgenbrød.

Har du nogle særlige minder eller oplevelser fra påsken?
Når det har passet i vores planlægning, har vi rejst i påsken. Her har vi rejst enten til Tenerife eller Rhodos. Det skyldes, at sommeren omkring påsken er startet nede syd på, mens det stadigvæk er lidt koldt i Danmark. Så er det altid rart at rejse ned til solen og få lidt varme.

Synes du, at påsken har et relevant budskab for os i dag?
Ja, det synes jeg. Det er vigtigt, at man husker hinanden på det som påsken rigtigt står for. Det er vigtigt at huske på de danske traditioner. Det gælder også med en højtid som fastelavn. Efterhånden er fastelavn jo mere eller mindre bare blevet en dansk version af halloween eller også bliver det blot overlappet med fejringen af valentinsdag.

Desuden synes jeg, at påsken er en vigtig tid at huske hinanden på at tænke på sine medmennesker. Vi har jo alle sammen en travl hverdag, og så er det dejligt med nogle helligdage, der forhåbentlig kan minde en om at komme ned på jorden og være sammen med sin familie.