Næstved-skolernes vinterferie er lige om hjørnet. Selvom dette betyder, at du ikke kan ses med dine skolekammerater, er der stadigvæk mange andre steder, hvor du kan mødes med dine venner og deltage i sjove arrangementer. Eksempelvis kan I fejre vinterferien i Næstved Stor-Center med en børnebillet, som giver ejeren mulighed for at spare en helt masse penge på legetøj og søde sager.

Du kan også tage i svømmehallen og få brændt noget krudt af i din vinterferie. I Næstved ligger der to svømmehaller – Næstved og Herlufsholm – og der er derfor altid mindst én, som har åbent.

Lærerig skattejagt
Hvis du vil benytte vinterferien til at lære noget om Næstveds spændende historie, kan du deltage i en historisk skattejagt. Det eneste du skal gøre er at møde op på turistbureauet i Næstved og bede om skattekort. Du kan også selv printe et skattekort ud herfra.  Når du er færdige med skattejagten, skal du aflevere dine svar på turistbureauet igen, hvor du vil modtage en lille præmie for din indsats.

Skal vi ikke bygge en snemand?
I de seneste par dage er der faldet en masse sne, så tag ned til Åsen og prøv den store kælkebakke (husk cykelhjelm!). Snevejret giver i hvert fald mulighed for en hel masse udendørs leg, når bare man husker den rette påklædning.

Hygge med bøger og film
Har du ikke lyst til at tilbringe en masse timer i sneen, er der heldigvis også mulighed for at trække i hyggetøjet og læse en bog eller se en god film. Biblioteket i Næstved holder ikke lukket pga. vinterferie, og det er gratis at låne et stort antal af bøger og film. Når du besøger biblioteket, kan du ved samme lejlighed deltage i nogle af alle de spændende arrangementer som biblioteket har at byde på i din vinterferie. Her er noget for folk i alle aldre.

Finale med fastelavn
Vinterferien 2015 slutter af med fastelavnsweekenden, hvor du om lørdagen kan deltage i et stort fastelavnsoptog på torvet i Næstved og efterfølgende slå katten af tønden. Her vil være mulighed for at vinde gavekort til Fætter BR.

Også i Næstved Stor-Center kan du være med til at slå katten af tønden lørdag formiddag, mens du om søndagen kan lave dit eget fastelavnsris sammen med en masse andre børn.

Vi håber, at du hermed har fået inspiration til, hvordan du kan få en rigtig sjov og oplevelsesrig vinterferie i Næstved.