Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Jord under neglene

2. december 2015 20:00

Fotograf Morten Fauerby.
Fotograf Morten Fauerby

Næstved Teater præsenterer forestillingen “Afdelingen for mindre planter” med teatret Svalegangen.

I den ældste fløj af Lunds Planteskole ånder alt fred og idyl. Lokalradioen spiller, kaffemaskinen brygger og blandt blomsterpinde og spagnum, har de to ansatte, Lis og Dorthe, deres daglige rutiner med plantebakker og stiklinger. Det er hyggeligt og helt nede på jorden. Lis drømmer om en tur til Legoland med datteren, og de to veninder taler om håndbold, Friends og mellemørebetændelse, mens der sås julestjerner i den ene plantebakke efter den anden.

Gunnar Lund ville egentlig gerne være lærer, men faren blev syg, og han måtte overtage ledelsen af familiens gartneri. Årene er gået, og det har ikke været let at drive planteskole. Før havde forretningen et bredt sortiment med buske, træer og blomster, men i dag er der kun AFDELINGEN FOR MINDRE PLANTER tilbage.

“Hey, synger man Frejas sag eller Frejas sal i nationalsangen”, spørger Lis, mens hun kværner ostemadder og kage.

Komikken trives i AFDELINGEN FOR MINDRE PLANTER, men der er mere til fortællingen end de store grin. For selv i Udkantsdanmark, bag urtepotter og trygge rutiner, spirer de store spørgsmål til livet og eksistensen. “Vi bollede én gang. Så fik vi Line, og siden den dag har det hele været noget lort!” Alle har deres personlige kampe, og det er ikke kun let at være Dorthe, Gunnar eller Lis. Gartneribranchen er tilmed i krise, og Lund skal beskære den lille afdeling med 50 procent. Skal han vælge Dorthe eller Lis?

AFDELINGEN FOR MINDRE PLANTER er en stærk og mættet komedie. Alt imens du får jord under neglene og lulles ind i den lille afdelings komiske hverdage, pibler de store spørgsmål frem. Hvem er jeg? Hvad var det egentlig, jeg drømte om, og er der en mening med i livet? Midt i selvransagelsen udkrystalliserer fortællingen på elegant vis aktuelle temaer om finanskrise og grådige storkapitalsfonde langt fra magtens centrum, 7-Elevens og ebola.

Hans Rønne doserer komik og alvor med den fineste akkuratesse og resultatet er en menneskelig og rørende symbiose. Stykket har høstet store anmelderroser, og publikum var begejstrede på både Teater Grob i København, Team Teatret i Herning og på Svalegangen.

Del på sociale medier

Detaljer

Dato:
2. december 2015
Tidspunkt:
20:00

Sted

Ny Ridehus
Grønnegade 10
Næstved, 4700
+ Google Maps
Hjemmeside:
http://www.gkkultur.dk/
Del på sociale medier