Hvert år deltager tusindvis af børn i Danmarks største læsekonkurrence, Sommerbogen. Og fra den 14. juni og frem til den 24. august går det løs igen. Bibliotekerne i Næstved opfordrer igen i år børnene til at være med i den landsdækkende kampagne.

Endnu en gang inviterer biblo.dk sammen med de lokale folkebiblioteker alle børn i alderen fra 7-14 år til at dele deres læselyst den store læsekonkurrence, Sommerbogen. For at være med i konkurrencen om de mange fede præmier, skal børnene læse og anmelde tre bøger på biblo.dk.

Fantasi og læsefærdigheder
– Vi opfordrer børnene til at læse henover sommeren. Det gør vi fordi, vi gerne vil anspore dem til at opretholde deres læsefærdigheder og udvikle deres fantasi. Gennem bøger kan børn opleve andre kulturer og verdener, udvikle empati og forståelse for andre, fortæller bibliotekar Mette Trøjgaard Nielsen fra Næstved Bibliotek og Borgerservice.

Sommerbogens fornemmeste opgave er at fastholde børns lyst til at læse og dermed øve læsefærdighederne i den lange skoleferie. Sidste år deltog tusindvis af børn fra hele landet, der i alt lavede 16.301 boganmeldelser. Og dermed var de med til at slå det rekordhøje antal anmeldelser fra året før.

Vind et gavekort til en boghandler
– Konceptet er det samme som de foregående år – læs tre bøger, anmeld dem på biblo.dk, vis os læsediplomet og vælg en bog helt gratis. Som noget nyt har vi i Næstved valgt at finde en lokal vinder, der får et gavekort på 1000 kr. til en boghandel. Samtidig er du også med i den landsdækkende konkurrence om et gavekort til en boghandel på 3000 kr., slutter Mette Trøjgaard Nielsen.

På biblo.dk er der daglige bogpræmier på højkant til de heldige. Og derudover findes der fem hovedpræmievindere, når konkurrencen af slut, som hver får fem minutter til at tømme en boghandel.

Børnene bestemmer helt selv, hvilke bøger de vil læse og anmelde, og om de vil lave boganmeldelserne på skrift eller som video.

FAKTA:
– Sommerbogen har kørt som landsdækkende læselystkampagne siden 2012 og startede endnu tidligere på lokale biblioteker.
– Biblo.dk er folkebibliotekernes trygge onlinebibliotek og community for børn på 7-14 år.
– Der er 50.000 profiler på biblo.dk, og der ligger over 100.000 anmeldelser, primært lavet af børn.
– Det finder sted i samarbejde med: Bog & Idé, Gyldendal, Carlsen, Høst & Søn Alvilda og Tellerup.

Foto: Næstved Bibliotek og Borgerservice.
Del på sociale medier