I daginstitutionen Humlebien, inde bag Sct Jørgens Park, er der jubel og glæde. Et mange årigt ønske fra personalet, om at kunne tilbyde en eldrevet turcykel, er blevet opfyldt af Humlebiens Forældreforening.

Foto: Humlebiens Forældreforening

Cyklen giver en unik mulighed for pædagogerne, der kan tage en lille flok børn med på tur, uden det kræver den store planlægning. Især vandløbet forenden af Parkvej ved Sydbyskolen er et flittigt besøgt sted, hvor der bliver studeret haletudser og vandflodens flora. Det store hit er også en tur nede ved Havnen i fuld fart langs promenaden, hvor børnene får en kildetur i mavsen. Her bliver det til mange snakke om måger og skibe.

“Vi var piv-hamrende stolte, da vi endelige kunne ‘trykke på knappen’ og bestille cyklen.  At se børn og personale med julelys i øjnene, over at nu var cyklen kommet, viser, at vores arbejde i foreningen er det hele værd.” fortæller formanden, Christine Hald.

Der er selvfølgelig vedtaget, at alle børn og personalet bærer hjelm, når de cykler. Det eneste, Humlebien mangler på deres cykel, er et skilt på siden af cyklen, så alle kan se, at Humlebien er på farten.

Foreningen har til foråret eksisteret i 4 år og har indsamlet for over 60.000 kroner igennem deres arrangementer. Især det årlige loppemarked i september er en succes. Derudover er der indhentet sponsorater fra lokale firmaer, som gerne støtter op om Humlebiens projekter.

Pædagog Mette Bendtsen med børnene: Mathilde Rødtness, Sigurd Melby og Karla Sandgaard. Foto: Humlebiens Forældreforening.
Del på sociale medier