Begivenheder

Andre nyheder

Breve mellem Tove Ditlevsen og Ester Nagel

Breve mellem Tove Ditlevsen og Ester Nagel

Næstved Y’s Men’s Club inviterer hermed til Forskningens Døgn den 23. april 2024.
Du vil her møde en anderledes Tove Ditlevsen end den psykisk ustabile med flere indlæggelser og den melankolske forfatter. Sådan var hun også. Men hun viser sig i brevene som en grinebider, fyldt med humør og humor. I Ester Nagel mødte hun en ”humoride”, som Tove Ditlevsen slagfærdigt døbte veninden.

15. april 2024
Faster Cool. Spiren. Camille og Juiie. Pressefoto

To børn sætter frø og spirer et venskab

Lørdag d. 27. april. kl. 11 og 14 & søndag d. 28. april. kl. 11 spiller FASTER COOL sin spritnye allerede topanmeldte teaterforestilling:  SPIREN.
Planternes magiske verden kommer helt tæt på i denne dukke- og musikforestilling om vækster, venskab og børne-power med original musik, humor og poesi til små grønne fingre. 
Oplev forestillingen i Teatersalen på Grønnegades Kaserne Kulturcenter.

15. april 2024
Sportsdykkere samlede affald i Susåen

Sportsdykkere samlede affald i Susåen

Næstved Sportsdykkerklub har den 14. april som led i Affaldsindsamlingen 2024 indsamlet affald under overfladen i Susåen.
De havde seks dykkere i vandet samt 1 kajak til at sejle affald ind til bredden. På land havde de adskillige hjælpere til at håndtere affaldet samt sørge for forplejning.
De samlede langt over 500 flasker, tre cykler, flere bildæk, masser af camping service (gryder, kopper, pander, knive, gafler etc.), en pengekasse fra en daginstitution, flere skilte, og diverse andet metal- og plastikaffald.

15. april 2024
p

Næver Tell Festival i hjertet af Næstved

Torsdag den 2. og fredag den 3. maj er der igen Næver Tell Festival i Næstved. Det bliver to dage med koncerter, workshops og meget mere for unge på Byterrassen på Grønnegades Kaserne Kulturcenter.
I år byder festivalen bl.a. på to dage med kreative workshops for ungdomsuddannelser i Næstved, Og om aftenen kan man opleve koncerter med UTAL, USSEL, DATTER og STATISK.

13. april 2024
Brodericafe – Broder fine forårsblomster

Brodericafe – Broder fine forårsblomster

I Brodericafeen her i april byder Tekstilmagi foråret velkommen med broderi af forårsblomster:
Efter introduktionen til blomsterblade, slippes broderiet fri og du bestemmer selv, hvad du vil brodere. Så tag dit igangværende broderi og materialer med eller start på en frisk og køb materialerne på aftenen.
Brodericafeen er på tirsdag den 16. april fra 19-21 og det foregår i butikken i Fensmark Stenskovvej 54.

12. april 2024
Foto: Rønnebæksholm

Bliv havefrivillig på Rønnebæksholm

Sæsonen er i gang og i Haven på Rønnebæksholm er køkkenhaven og bærbuskene blevet forårsklare med nærende kompost og luget. Der er blevet beskåret frugttræer, roser og træmorderen i centerpavillionen.
Det forgangne års forvitrede plantemateriale fungerer nu som jorddække og enkelte stier er revet og skuffet.
Havens frivillige mødes hver uge. Tirsdage og torsdage kl. 9 – 12. De starter med morgengymnastik, intro og fordeling af opgaver. Kaffe/te måske kage eller brød kl. ca. 10.30.
Alle er velkomne!

11. april 2024
Galopfarvet: Fællesudstilling på Rønnebæksholm

Galopfarvet: Fællesudstilling på Rønnebæksholm

Elever, undervisere, forældre, søskende, familier og venner – og Billedskolens samarbejdspartnere – inviteres alle til fernisering lørdag d. 4. maj kl. 14-16. 
Vi mødes på Gårdspladsen foran Rønnebæksholms indgang.
Til ferniseringen vil I på skift kunne gå på opdagelse i fællesudstillingen GALOPFARVET. Kom og se hvad de andre hold har lavet og sig tak for en god sæson i Billedskolen!

10. april 2024
Politirapporten fra 2024-03-27

Politirapporten fra 2024-03-27

Politiet fik lørdag klokken 16.51 en anmeldelse fra en dagligvarebutik i Næstved om, at en mand havde nappet to buketter fra den udendørs udstilling og var stukket af med blomsterne uden at betale for dem. På baggrund af overvågningsbilleder fandt politiet kort efter frem til en 51-årig mand, som opholdt sig i nabolaget. Han blev sigtet for butikstyveri.

10. april 2024
Højtlæsning på en helt ny måde

Højtlæsning på en helt ny måde

Fortælleteateret opfører ”Den dag Leopold blev forelsket” og ”Farver og følelser”. Forestillingen, som er for børn fra 3-6 år, bliver opført på Næstved Bibliotek lørdag den 20. april kl. 10.30-11.30.
Sæt jer godt til rette, lad dørene gå op og nyd historien, der bliver vakt til live i form af en fortælle-teaterforestilling.

10. april 2024
Foto: ABW

Koncert med DR Juniorkoret

DR Juniorkoret er for piger i alderen 12-16 år og er en del af DR Korskolen.
5-kløverarrangementet er et samarbejde mellem Næstveds fem bykirker (Sct. Mortens Kirke, Sct. Peders Kirke, Herlufsholm Kirke, Sct. Jørgens Kirke og Holsted Kirke). Gratis adgang

10. april 2024
Lyrisk aftentur rundt om søen i Glumsø. Foto: Næstved Bibliotek

Lyrisk gåtur i kærlighedens tegn

Torsdag den 2. maj kl. 17.00 til ca. 20.30 kan du komme med på en aftenvandring rundt om søen i Glumsø, hvor vi skal synge et par sange, høre nogle kærlighedsdigte og lytte til lidt musik ude i den dejlige natur. Vi slutter af i Café Rejseladen med at spise tapas (lette småretter).

9. april 2024
Her kører danskerne for stærkt – og det koster liv

Her kører danskerne for stærkt – og det koster liv

Når danskerne bliver spurgt om deres holdning til at køre 10 procent for stærkt på landevejen, er der alt efter geografi stor forskel på i hvor høj grad, at bilisterne finder det acceptabelt. I det jyske er accepten af for høj hastighed nemlig generelt større, end den er på øerne. For eksempel er andelen af midt- og vestjyder, som synes, at det er acceptabelt at køre lidt for stærkt, 43 procent større end blandt bilister fra Midt- og Vestsjælland.

9. april 2024
Holmegaard Værk 2020

Museum Sydøstdanmark får underskud i 2023 trods stabile besøgstal

Årsregnskabet for Museum Sydøstdanmark i 2023 viser et underskud på 2,1 mio. kr. ud af en samlet omsætning på 89 mio. kr. Underskuddet er hovedsageligt opstået på grund af to uventede udgifter: nødvendige tiltag for at forbedre arbejdsmiljøet samt forøgede arkæologiske administrationsudgifter.

8. april 2024